Promo vesti

SEAVUS preko svog edukativnog centra SEDC počinje obuku za buduće web programere u Nišu!

SEAVUS je renomirana IT kompanija koja je već jedanaest godina prisutna na tržištu Srbije sa preko dve stotine zaposlenih u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu. U toku svog dvadesetogodišnjeg postojanja njenih preko 900 zaposlenih ICT eksperata u kancelarijama u Makedoniji, Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Belorusiji, Švedskoj i Sjedinjenim Američkim Državama, realizovalo je preko 3.000 projekata za svoje klijente.

Danas, značajan deo svojih eksperata SEAVUS regrutuje iz sopstvenog centra za edukaciju SEDC, Seavus Education and Development Center, osnovanog 2010 u Skoplju. Ovaj trening centar koji je prošle godine obučio preko 150 programera, 70 dizajnera i 20 mrežnih inženjera, svoj najaktuelniji program Akademiju za web programiranje, proširuje i na srpsko tržište i grad Niš u kome će se edukovati 30 osoba za buduće programere. Tim povodom razgovaramo sa Vesnom Ivanoskom, generalnim menadžerom SEDC-a.

Seavus Education and Development Cente

1. Molim Vas da nas bliže upoznate sa radom Seavus Education and Development Centra, njegovim aktivnostima i koliko je prepoznat na tržištu Makedonije?

Vesna Ivanoska

SEDC svojim programima zapravo pokriva sve najtraženije kadrove koji su neophodni IT industriji kod nas i u svetu, stvarajući kvalitetno pripremljene, profesionalne i fleksibilne stručnjake koje zvanični obrazovni sistem ne uspeva da obezbedi u adekvatnoj meri. Upravo po tome smo prepoznatljivi na tržištu Makedonije, o čemu svedoči i podatak o stopi zapošljavanja studenata sa naše akademije koja se kreće od 80 do 85% u periodu od 3 meseca nakon završetka studija. Ovo je svakako odličan pokazatelj primenljivosti naših obrazovnih programa na realan biznis.

2. Vaša poznata Akademija za web programiranje koju ste do sada organizovali u Skoplju i Ohridu će pružiti edukaciju i budućim web programerima u Srbiji. Šta pokriva ova Akademija i zašto ste odabrali baš Niš?

Seavus Education and Development Cente

U Srbiji, konkretno u Nišu, smo prisutni već 11 godina kao deo SEAVUS grupacije, te veoma dobro poznajemo tržište. Ovaj grad važi za IT studentski centar kao rezultat postojanja vašeg Elektronskog fakulteta sa kojim smo u više navrata sarađivali, najčešće preko učešća na Sajmovima zapošljavanja, mentorskim programima ili studentskoj praksi. Ono što će naša Akademija ponuditi svojim polaznicima u Nišu je intenzivan dvanaestomesečni program, podeljen u tri semestra, koji će kandidate specijalizovati za Full Stack Web Developera, pokrivajuće veliki deo front-end i back-end programskih jezika, među kojima i: HTML&CSS, JavaScript, C#, Microsoft SQL Server, ASP.NET, REST-ful. Nakon zavšetka edukacije polaznici će biti spremni da počnu sa radom na poziciji mlađeg (junior) developera. Ono što nas posebno raduje je činjenica da naši studenti često postaju budući asistenti, nakon toga i treneri (sa minimum dvogodišnjim asistentskim iskustvom), što znači da znanje koje steknu neki od njih iskoriste i za izgradnju karijere kao tehnički asistenti ili konsultanti.

3. Kome je konkretno namenjena Akademija i kakva su dosadašnja iskustva studenata u Skoplju i Ohridu? Koji broj njih je do sada završio edukaciju i koliko ih danas radi u struci?

Seavus Education and Development Cente

Često naglašavamo da su na Akademiji dobrodošli svi koji imaju afinitet i interesovanje za izučavanje programiranja, bez obzira na prethodno iskustvo. Naši studenti su najrazličitijih profila, počevši od srednjoškolaca, preko studenata na nekim fakultetima, pa do već zaposlenih profesionalaca koji bi želeli da prošire svoje znanje i steknu nove veštine i kvalifikacije. Svakako, stepen predznanja utiče na dinamiku odvijanja nastave, koja se prilagođava na osnovu intervjua koje imamo sa svim studentima pre početka Akademije. Programe u Skoplju i Ohridu godišnje pohađa preko 150 polaznika, od čega preko 80% pronađe posao u prva tri meseci nakon zavšetka.

4. Po čemu se razlikuje Vaša Akademija od ostalih obuka za programere koji se nude na tržištu Niša?

Naša saznanja nam govore da u Nišu postoje trening centri koji nude različite pakete obuke kojima se pokrivaju određeni segmenti (programski jezici ili tehnologija), ali još uvek ne postoji jedno mesto koje nudi kompletan program za obuku celovito izgrađenog programera, koji se nakon toga lako adaptira trenutnim potrebama kompanija na tržištu. Mi smo upravo to.

5. Ko su predavači i na kom jeziku se odvija nastava?

Jedna od naših glavnih prednosti su predavači koji dolaze iz IT industrije u kojoj aktivno rade i u svakodnevnom su dodiru sa novim tehnologijama. Sa tog aspekta, njihovo iskustvo nije samo tehničke prirode, nego i korporativne, što uključuje projektne metodologije, korporativnu dinamiku i kulturu, specifičnosti i preferencije stranih klijenata i mnoge druge važne aspekte za izgradnju IT profesinalaca. Nastava na Akademiji u Nišu se odvija na srpskom jeziku.

6. Koja je cena studiranja i da li su predviđene neke stipendije?

Seavus Education and Development Cente

Ukupna cena pohađanja Akademije iznosi 2.050 EUR. U periodu ranog upisa koji traje do 15. avgusta ove godine odobravamo popust koji dostiže i do 350 EUR, a u cilju da izađemo u susret što većem broju kandidata postoji i mogućnost plaćanja na rate. Tradicionalno se trudimo da pružimo podršku najtalentovanijima pa svake godine organizujemo Challenge Day kao svojevrsno takmičenje u znanju, preko koga obezbeđujemo stipendije i polu stipendije za najuspešnije. Takmičenje za stipendije na Akademiji u Nišu je predviđeno za kraj juna.

7. Kada najavljujete start Akademije i kada počinje upis? Na koji način svi zainteresovani mogu dobiti dodatne informacije?

Naša Akademija počinje sa novim programom obuke istog dana u svim centrima, 15. oktobra 2019. Sve detaljne informacije vezane za samu Akademiju i uslove studiranja možete naći na našoj web stranici www.sedc.mk i na društvenim mrežama facebook: www.facebook.com/SEDCfanpage i instagram: sedc_education ili direktno u našoj SEAVUS kancelariji u Nišu tokom „Open Day“-a koji će se organizovati, u zavisnosti od interesovanja, sredom od 17:30 do 18:30 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com