Društvo

Scan car – Niš kao primer dobre prakse u domenu parkiranja

Sa sistemom elektronske kontrole naplate parkiranja, koji se u Nišu sprovodi od jula 2022. godine, sve više žele da se upoznaju i drugi gradovi u Srbiji i regiona. Tako su niški Parking servis posetile kolege iz Zrenjanina i Novog Pazara, koji su imali priliku da se ne samo kroz video prezentaciju upoznaju sa benefitima koje je za grad u domenu parkiranja donelo uvođenje ovog sistema, već i da posete servisni centar i u praksi vide kako funkcioniše i taj softverski deo sistema i na koji način se selektuje i obrađuje materijal.

 

 

“Oni su razgovarali sa zaposlenima na tim poslovima, čuli su utiske naših radnika i komunalnih milicionera kao posade u vozilu sa pomenutim sistemom“, kažu u JKP „Parking servis“.

Ističu da je pohvale za uvođenje ovog sistema potvrdio i rezultat ankete koja je sprovedena krajem prošle godine.

„I kroz anketiranje koje smo sproveli u decembru prošle godine dobili smo dosta sugestija i pohvala na račun uvođenja sistema Scan car, i veliki deo komentara bio je vezan i za deo sistema koji se tiče nepropisnog parkiranja i domena Komunalne milicije, te smo mogli da prezentujemo i utiske korisnika parkiranja ali i fotografije s prikazom pre i posle uvođenja sistema, i one koje smo sami napravili na terenu, ali i one koje su nam stizale od korisnika“, dodaju u JKP „Parking servis“.

Iz ovog preduzeća dodaju da će rado odeliti svoja iskustva sa kolegama iz drugih gradova koji žele da prate inovacije i trendove koji doprinose komunalnom redu iz oblasti saobraćaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com