Društvo

SC “Čair” obeležio slavu i 49 godina postojanja

Sportski centar “Čair” obeležio je danas u krugu kolektiva slavu Sveta Petku, ali i 49 godina postojanja. Direktorka ove ustanove Branka Aranđelović izrazila je nadu da će u sledećoj godine biti urađeno mnogo više kada je sportska infrastruktura u pitanju, ali i kada je problem zarada radnika u pitanju. Najavila je da je u planu da se proširi igraonica za decu, ali i da se naparavi senzorna soba za decu sa posebnim potrebama.

Aranđelović je podsetila da se poslednje dve godine SC Čair bavi i organizacijom rođendana, a da je sa  klizalištem, kuglanem, plivanjem, program za decu sadržaj za decu upotpunjen.

“Poslednje dve godine besplatnu školu plivanja je završilo oko 1200 mališana i obuku  klizanja oko 650 mališana. Održan je i drugi bazar sporta i zdravlja na kojem smo upoznali najmlađe sugrađane i njihove roditelje kako sa raznim sportovima, tako i sa zdravim načinom života”, kazala je Aranđelović.

Istakla je da je kada su otvoreni bazeni u pitanju ova godina bila lošija zbog vremenskih uslova i nije mogla da stigne po broju kupača rekordnu 2022.

“Imali smo kišnu godinu i loše vreme sve do sredine jula, ali su od avgusta do 30. septembra naši bazeni bili puni, što do sada nije bio slučaj, uvek se kupališna sezona zatvori 10. septembra”, dodala je direktorka SC Čair sumirajući rezultate rada u prethodnoj godini.

SC Čair se sprema za zimsku sezonu

Ranđelović je najavila da će već sredinom novembra krenuti sa pripremama za postavljanje klizališta, tako da će mališani kao i svake godine i ove od 15. decembra moći da uživaju na ledu.

“Potrebno je izglačati podlugu bitnu za hlađenje leda, priprema se prostorija i 15. decembra će klizalište biti pušteno u rad. Ponovo ćemo organizovati besplatnu obuku za najmlađe klizače”, rekla je Aranđelović.

Foto: M.J.

Hala zauzeta svakog vikenda

Zahvaljujući raznim događajima hala Čair je gotovo svakog vikenda zauzeta, pohvalila se Branka Ranđelović i dodala da nisu samo koncerti ti koji pune halu, održan je i Sajam automobila, do kraja godine biće održan i Sajam knjiga.

“Nadamo se da će i sledeća godina biti takva i da će jedna od najlepših hala u Srbiji biti popunjena kao i ove godine”, zaključila je Aranđelović.

Zaposleni u Čairu se nadaju da će 50 godina postojanja ustanove dočekati sa regulisanim zaradama, pošto sada platu primaju po koeficijentima, po uredbi iz 2002. godine. Sada je stiglo obećanje od gradonačelnice Niša da će do kraja godine taj problem biti rešen i da će od 1. januara radnici imati zasluženu platu, jer oni ovde rade 24 sata dnevno, svakog dana u godini.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. I treba da se sagledaju oni radnici. Ova Direktorka je mlada, ali borac, bori se za svoje. A vi ispravite tekst, žena je Aranđelović koliko znam, a ne Ranđelović. Srdačan pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com