Izbori 2020Politika

Sazvana konstitutivna sednica Skupštine grada Niša

Predsednik Skupštine grada Niša u prethodnom sazivu Rade Rajković, sazvao je danas konstitutivnu sednicu gradskog parlamenta. Sednica će se održati 20. avgusta u 9 sati.

Na konstitutivnoj sednici biće obrazovan verifikacioni odbor, doneta odluka o potvrđivanju mandata odbornicima Skupštine grada Niša. Biće izabran i predsednik Skupštine grada i njegov zamenik.

Njihovim izborom i postavljanjem završava se proces konstituisanja Skupštine i stvaraju se uslovi za izbor gradonačelnika i gradskog veća. Oni mogu da budu izabrani već na prvoj sednici, ali i ne mora da bude tako.

Sednica će se održati u velikoj sali Skupštine Grada Niša.

Od 61 mandata u Skupštini grada Niša listi „Aleksandar Vučić-za našu decu“ pripalo je 47, što čini apsolutnu većinu ikada u gradskom parlamentu. Koalicija „Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma“ ima šest odborničkih mesta. „Niš moj grad-Dragoslav Ćirković“ četiri mesta, dok su listi „Aleksandar Šapić-Pobeda za Niš“ pripala tri odbornička mesta. Jednog odbornika imaće i „Ruska stranka-Milan Krstić“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Još jedan buljuk ljudi koji će o državnom trošku da prima platu i ništa da ne radi. Žao mi je što narod neće da promeni ovo stanje da sebi bude im bolje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com