Promo

Savremeno pekarstvo ili umetnost pravljenja hleba – Vaša PEKARA ČAIR

Majstorski rad i duga izrada testa daju bolji ukus peciva i hleba

Kažu da što se duže testo vodi (izrađuje), to duže i hleb traje tj. ima duže svežinu. 

Pekara ČAIR ima tradiciju dugo skoro 30 godina, a danas važi za jednu od omiljenih pekara Nišlija.  Generacijama se prenose tradicionalni recepti proizvoda sa stalnim proširenjem asortimana i inovacionom tehnologijom što se pokazalo kao savršen spoj.

Pekara „Čair“ u protekle tri godine krenula je sa izradom proizvoda postupkom usporene fermentacije koja je u trend u inostranstvu, a u našoj zemlji tek u začetku. Iz pekare kažu da je u početku bilo teško, ali zahvaljujući njihovoj upornosti, voljom i željom za usavršavanjem uspeli su da održe konstantan kvalitet i nesmetano vođenje ovog postupka.

Neophono je ispuniti zahteve u pogledu tehničkih i tehnoloških parametara i primene adekvatnih sirovina za izradu proizvoda. Savremeno pekarstvo ili umetnost pravljenja hleba je kreativan i veoma zahtevan posao, koji iziskuje mnogo znanja i iskustva“ – kaze Vladimir Anđelković iz pekare Čair.

U prošlosti proizvodnja pekarskih proizvoda se menjala u različitim tehničkim i tehnološkim segmentima, pri čemu se najviše radilo direktnom metodom u noćnim satima.  Primena rashladnih komora u zanatskom pekarstvu omogućava da se proizvodnja uglavnom odvija tokom dana.

„Hleb i pecivo izrađeni na ovakav način pružaju mogućnost da u svakom trenutku potrošaču ponudimo svež proizvod sa intenzivnim i prijatnim mirisom i ukusom.  Sigurnii smo bili da će potrošači to i prepoznati“ – poručuje Anđelković iz pekare gde nastaju najmekša i najvazdušastija testa.

Nastoje da potrošačima približe,ali i prezentuju proizvode više zemalja.

15 godina uspešno posluju sa poznatim kompanijama u svetu pekarstva poput „IREKS„-a, „PURATOS“-a, a od prošle godine i sa firmom „CREDIN“ iz Danske koje se se bavi izradom pekarskih smeša i sirovina za pekare. Što se tiče asortimana iz CREDIN-a imaju u ponudi:

1)Planinski hleb,
2) Planinski doručak,
3)Planinski baget sa šargarepom

A uskoro planiraju da Nišlijama prezentuju više njihovih proizvoda

PRATITE FB stranicu >>>

„Sa ovim kompanijama imamo predivnu saradnju, a sa njihovim tehnolozima podršku koja nam je jako bitna u proizvodnji“, kažu iz pekare „Čair“.

Ukoliko želite kvalitetan proizvod na kraju, svaki korak je bitan i procentualno utiče na krajnji proizvod„.

 

Od miksera, do mašina za obradu peciva pa sve do peći, ukazali su poverenje marki „BONGARD“ iz Francuske čije proizvodne jedinice nude vrhunske performanse i inovativne kapacitete. Na ovaj način podsećaju na malu francusku pekaru.

Ono što izdavaja ovu pekaru je što nesebično dele svoja iskustva sa kolegama širom Srbije.

[meta_gallery_carousel]

Kvalitetan izbor sirovina,
raznovrstan asortiman proizvoda i
ljubazno osoblje koje vam uvek stoji na raspolaganju može Vam započeti svaki radni dan!

Tradicija, kvalitet i učestale inovacije najbolje opisuju asortiman niške PEKARE ČAIR stare blizu 30 godina. U tom testu upletena je ljubav prema poslu, poštovanje prema mušterijama i negovanje nasleđa, koji su u amanet dobili.

Pekara „Čair“ se nalazi u ulici Dušana Popovića 16 u Nišu.
PEKARA ČAIR
Dušana Popovića 16
018/591-898
FaceBook

[iframe src=“https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2903.1043441229117!2d21.90318291484383!3d43.31207507913453!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0a314fc9517%3A0x7b0046db17b2fa6!2z0JTRg9GI0LDQvdCwINCf0L7Qv9C-0LLQuNGb0LAgMTYsINCd0LjRiA!5e0!3m2!1ssr!2srs!4v1517321777373″ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ style=“border:0″ allowfullscreen]

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com