Promo

Savremeno pekarstvo ili umetnost pravljenja hleba – Vaša PEKARA ČAIR

Majstorski rad i duga izrada testa daju bolji ukus peciva i hleba

Kažu da što se duže testo vodi (izrađuje), to duže i hleb traje tj. ima duže svežinu. 

Pekara ČAIR ima tradiciju dugo skoro 30 godina, a danas važi za jednu od omiljenih pekara Nišlija.  Generacijama se prenose tradicionalni recepti proizvoda sa stalnim proširenjem asortimana i inovacionom tehnologijom što se pokazalo kao savršen spoj.

Pekara „Čair“ u protekle tri godine krenula je sa izradom proizvoda postupkom usporene fermentacije koja je u trend u inostranstvu, a u našoj zemlji tek u začetku. Iz pekare kažu da je u početku bilo teško, ali zahvaljujući njihovoj upornosti, voljom i željom za usavršavanjem uspeli su da održe konstantan kvalitet i nesmetano vođenje ovog postupka.

Neophono je ispuniti zahteve u pogledu tehničkih i tehnoloških parametara i primene adekvatnih sirovina za izradu proizvoda. Savremeno pekarstvo ili umetnost pravljenja hleba je kreativan i veoma zahtevan posao, koji iziskuje mnogo znanja i iskustva“ – kaze Vladimir Anđelković iz pekare Čair.

U prošlosti proizvodnja pekarskih proizvoda se menjala u različitim tehničkim i tehnološkim segmentima, pri čemu se najviše radilo direktnom metodom u noćnim satima.  Primena rashladnih komora u zanatskom pekarstvu omogućava da se proizvodnja uglavnom odvija tokom dana.

„Hleb i pecivo izrađeni na ovakav način pružaju mogućnost da u svakom trenutku potrošaču ponudimo svež proizvod sa intenzivnim i prijatnim mirisom i ukusom.  Sigurnii smo bili da će potrošači to i prepoznati“ – poručuje Anđelković iz pekare gde nastaju najmekša i najvazdušastija testa.

Nastoje da potrošačima približe,ali i prezentuju proizvode više zemalja.

15 godina uspešno posluju sa poznatim kompanijama u svetu pekarstva poput „IREKS„-a, „PURATOS“-a, a od prošle godine i sa firmom „CREDIN“ iz Danske koje se se bavi izradom pekarskih smeša i sirovina za pekare. Što se tiče asortimana iz CREDIN-a imaju u ponudi:

1)Planinski hleb,
2) Planinski doručak,
3)Planinski baget sa šargarepom

A uskoro planiraju da Nišlijama prezentuju više njihovih proizvoda

PRATITE FB stranicu >>>

„Sa ovim kompanijama imamo predivnu saradnju, a sa njihovim tehnolozima podršku koja nam je jako bitna u proizvodnji“, kažu iz pekare „Čair“.

Ukoliko želite kvalitetan proizvod na kraju, svaki korak je bitan i procentualno utiče na krajnji proizvod„.

 

Od miksera, do mašina za obradu peciva pa sve do peći, ukazali su poverenje marki „BONGARD“ iz Francuske čije proizvodne jedinice nude vrhunske performanse i inovativne kapacitete. Na ovaj način podsećaju na malu francusku pekaru.

Ono što izdavaja ovu pekaru je što nesebično dele svoja iskustva sa kolegama širom Srbije.

Kvalitetan izbor sirovina,
raznovrstan asortiman proizvoda i
ljubazno osoblje koje vam uvek stoji na raspolaganju može Vam započeti svaki radni dan!

Tradicija, kvalitet i učestale inovacije najbolje opisuju asortiman niške PEKARE ČAIR stare blizu 30 godina. U tom testu upletena je ljubav prema poslu, poštovanje prema mušterijama i negovanje nasleđa, koji su u amanet dobili.

Pekara „Čair“ se nalazi u ulici Dušana Popovića 16 u Nišu.
PEKARA ČAIR
Dušana Popovića 16
018/591-898
FaceBook

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com