Društvo

Savići iz Niša pred izbacivanjem iz kuće zbog spornog duga

Gradjani i predstavnici združene akcije “Krov nad glavom” okupili su se danas ispred kuće porodice Savić u Novosadskoj ulici u Nišu, zbog popisivanja pokretne imovine te porodice od strane izvršitelja Miljana Trajkovića uz asistenciju policije, a članovi porodice tvrde – i nepokretnu imovinu.

Savićima preti opasnost da ostanu bez krova nad glavom zbog potraživanja izvršnog poverioca u iznosu od 5,2 miliona dinara, parničnih troškova od 384.000 dinara i troškova izvršenja u iznosu od bezmalo 43.000 dinara.

Prema rečima Nataše Savić, nevolje te porodice krenule su nakon što je njihov nekadašnji podstanar Dragan Randjelović tužio njenu majku Sunčanu Savić za nevraćanje navodne pozajmice od 55.000 evra.

“Moja porodica je na sudu već 13 godina sa Randjelovićem, koji je jedno kraće vreme bio naš podstanar. Mi smo ga na sudu dobili šest puta, a sedmi put je on dobio presudu, na koju smo se žalili Vrhovnom kasacionom sudu i taj postupak je u toku”, istakla je Savić novinarima.

Ona je kazala da je njena majka izgubila spor na sudu iako je priznanica o pozajmici falsifikovana, a umesto jedinstvenog matičnog broja njene majke sa 13 cifara, upisan je broj sa 18 cifara.

Prema njenim rečima, izvšitelj Miljan Trajković započeo je danas postupak izvršenja iako je izvršenje bilo najavljeno za 7. maj.

“Došlo je pet policijskih vozila sa policajcima. Obili su nam vrata i bili nasilni prema nama, čak i prema mojoj sestri koja je oprisana pre nepunih mesec dana, ali i prema ocu i majci koji su oboleli od korona virusa”, izjavila je Savić.

Izvršitelj Miljan Trajković saopštio je novinarima da se postupak izvršenja zbog naplate novčanog potraživanja izvršnog poverioca, vodi na osnovu pravnosnažnog rešenja o izvršenju Osnovnog suda u Nišu – koje je doneto na osnovu pravnosnažne i izvršne presude Višeg suda u Nišu.

“Rešenjem o izvršenju odredjeno je da će se izvršenje sprovesti na celokupnoj imovini izvršnog dužnika, a javni izvršitelj ga sprovodi (uključujući i današnje izvršenje) u svemu u skladu sa odredbama Zakona o izvršenju i obezbedjenju i donetim sudskim odlukama”, naveo je Trajković.

On je dodao da javni izvršitelj nije ovlašćen da preispituje donete sudske odluke, a sam postupak izvršenja i nadalje će se voditi u skladu sa zakonom o izvršenju i obezbedjenju do namirenja potraživanja izvršnog poverioca

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Svaka malo lakse moralnija zena da je pametna pa da slika mi ovu bagru kad trazi usluge i bez da pita kolika kosta,poziva se na položaj usko povezan sindrom “JeR znas ti ko sam JA” jedva cekam da mu smrkne….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com