Kultura

Savić: Selekciona komisija Fimskih susreta sada ima glavnu reč

Za takmičarski program festivala u konkurenciji 22 filma

Za takmičarski program niškog Festivala „Glumačkih ostvarenja – Filmski susreti“ konkurisalo je 22 filma a selekciona komisija će izabrati 12 ostvarenja za takmičarski program ovogodišnjeg festivala koji je zakazan od 20. do 26. avgusta.

“Od ponedeljka će biti održan sastanak Saveta festivala, kao i prethodnih godina, poštujemo praksu da je jedan sastanak održan u Nišu drugi će biti u Beogradu. Sledi nam najteži deo posla a to je da selekciona komisija izabere 12 filmova koji će ući u takmičarski deo festivala. Selekciona komisija daje glavnu reč”, rekao je direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić.

Niški kulturni centar pod pokroviteljstvom Grada Niša, može da pored projekcija na letnjoj pozornici organizuje i projekcije u niškim bioskopima sa kojima je i prethodnih godina sarađivao, ali će nakon odluke saveta biti poznato više detalja, rekao je Savić.

Najstariji festival i jedan od najznačajnijih u zemlji je niški festival, jedinstven po svom konceptu kaže Savić.

“Uz festival u Puli naš niški je i u bivšoj Jugoslaviji bio jedan od najznačajnijih. Očekujemo veliki broj gostiju, glumačke ansamble i puno dobrih ostvarenja”, završio je Savić.

Festival tradicionalno organizuju Niški kulturni centar i Udruženje filmskih glumaca Srbije, na čijem čelu se od skora nalazi Rastko Janković, koji je na tom mestu zamenio preminulog Vladana Živkovića.

neki od dobitnika ovogodišnjih nagrada već su poznati kada su glumačka ostvarenja u pitanju. Ovogodišnji dobitnik nagrade “Pavle Vuisić” za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu je Slavko Štimac. Nagrada će biti uručena na Filmskim susretimau Nišu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com