Politika

SAVEZ ZA SRBIJU: Umesto smene, direktorka dobila unapređenje

 

U Nišu partokratija na jenjava. Iako su stranke Saveza za Srbiju u više navrata ukazivale na pogubnost partijske lojalnosti po građane, gradske vlasti nastavljaju sa starim navikama, ističu partije okupljene oko Saveza.

Savez za Srbiju objašnjava da su nakon hapšenja direktora Gerontološkog centra u Nišu, zbog ulaska koronavirusa u dom za stare, gradske vlasti na njegovo mesto postavile direktorku Centra za socijalni rad u Kučeca, Slađanu Maranović Nikolić čiju je smenu predložila Agencija za borbu protiv korupcije zbog sukoba interesa i zapošljavanja rođaka u ustanovu kojom je i rukovodila, ali predlog Agencije nikada nije usvojen.

„Ovim je nastavljena praksa urušavanja Niša i niških ustanova. Da li je za njih glavna preporuka partijska knjižica? Da li su upoznati sa prethodnim kršenjem zakona od strane imenovane direktorke, ili je to bonus kada su stranačke kolege u pitanju? Da li među zaposlenima u niškom Gerontološkom centru, Centru za socijalni rad nema dovoljno stručnih kadrova? I na koncu, dokle će trajati poniženje građana od strane gradske vlasti?“, pitaju se u Savezu za Srbiju.

 

Savez za Srbiju Niš zahteva na ova pitanja odgovore od načelnice Nišavskog okruga Dragane Sotirovski, koja kao prva na listi Srpske napredne stranke u Nišu pretenduje na najvišu gradsku funkciju.

Ključne reči

Povezane vesti

Jedan komnetar

  1. Koliko su sposobni ovi na vlasti u gradu Nisu videce se po zavrsetku korone, vidi se i sada ali neki to nece da vidi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close