Politika

Savez za Srbiju traži bezuslovnu smenu Banđura zbog vređanja novinarke

Predsedništvo Saveza za Srbiju u Nišu zatražilo je danas bezuslovnu smenu zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura zbog toga što je putem tvitera nezavisnog novinara i osnivača NUNS-a Senu Todorović nazvao “ćurkom i matorom žutom kučkom”.

U saopštenju se podseća da se posle neprimerenog tvita o udovici ubijenog Olivera Ivanovića, Željko Veselinović povukao iz predsedništva Saveza za Srbiju.

“Da li će ostavku na funkciju zamenika gradonačelnika podneti i Miloš Banđur ili će ignorisanjem ovog incidenta pokazati razliku izmedju “naše” i “njihove” Srbije”? Aktivnosti lidera Saveza za promene na društvenim mrežama pomno prate i uveličavaju u tabloidima, dok verbalno nasilje funkcionera SNS-a prolazi ispod radara”, rečeno je u saopštenju predsedništva Saveza za Srbiju u Nišu.

U saopštenju se da takodje ističe da je dobro poznat manir “ostavki” koalicije na vlasti gde se nakon “strpljivog čekanja bez funkcije”, nakon seksističkog ispada prema novinarima, pojedinci domognu pozicija na najuticajnijim mestima državnih organa.

“Savez za Srbiju zahteva Banđurovu bezuslovnu smenu i bez budućih eventualnih nagradnih funkcija. U suprotnom, još jednom ćemo biti u prilici da se uverimo u razmere farse koja je zapravo i jedino merilo njihove vlasti”, istaknuto je u saopštenju kojim je takodje zatraženo da gradonačelnik Niša Darko Bulatović uputiti izvinjenje Seni Todorović zbog uvreda koje joj je uputio njegov zamenik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com