Izbori 2020Politika

Savez za Srbiju pozvao građane da u nedelju ostanu kod kuće

Predstavnici niškog Saveza za Srbiju pozvali su građane da u nedelju, na dan izbora, ne izađu na glasanje i da ostanu kod kuće, jer, kako navode, pored toga što je neustavno i nelegitimno, održavanje izbora u ovom trenutku može biti opasno po zdravlje građana.

Tamara Milenković Kerković, predsednica GO Sprskog pokreta Dveri Niš kazala je da su izbori 21. juna nedemokratski, antiustavni i zdravstveno nebezbedni.

“Pandemija i usvajanje antiustavnih zakona koji su promenili izborne uslove u toku izbornog procesa, govori o tome da su i sami izbori antiustavni. Situacija u Nišu, koji je bio žarište epidemije, danas se ponavlja i imamo više zaraženih i zatvorene klinike”, rekla je Kerković.

Ona je dodala da uslova za izbore nema i pozvala je građane da ostanu kod kuće.

Vladimir Milošević, član Izvršnog odbora Demokratske stranke, poručio je da su se odlučili na bojkot zbog rušenja institucija, otimanja države i budućnosti.

“Tome se jednom mora stati na put. Želim da pozovem sve građane da 21. juna ostanu kod kuće, ne izlaze na izbore i ne učestvuju u ovoj lažnoj utakmici u kojoj se unapred zna pobednik, ali se unapred znaju i svi rezervni igrači u vidu ove tzv. opozicije”, izjavio je Milošević.

Član povereništva Narodne stranke u Nišu Dragan Stojadinović istakao je da mu je žao što kolege sa kojima su počeli kampanju bojkota nisu imale snage da održe reč.

On se osvrnuo i na republičku situaciju.

“Biću slobodan da pozovem Sergeja Trifunovića da povuče svoju listu. Jer ako listu povuče Sergej Trifunović, listu će povući i Saša Radulović. Ako se to desi Vučić ostaje bez opozicije, izbori gube smisao i ceo režim se ruši kao kula od karata”, poručio je Stojadinović.

On je dodao da su naredni izbori svojevrsni referendum.

“Referendum o tome da li građani Srbije imaju pravo na fer i poštene izbore ili nemaju. Referendum o tome da li neko sme da se igra sa bezbednošću građana ili ne i, najzad, referendum o tome da li Aleksandar Vučić ima legitimitet da nastavi da vodi Srbiju. Ako naši građani izađu na te izbore, oni će dati legitimitet Vučiću, bez obzira za koga glasaju. Ako ostanu kod kuće u nedelju, oni će pokrenuti proces promena u Srbiji”, kazao je Stojadinović.

Vojkan Vojinović, poverenig Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Nišu pozvao je, takođe, sve građane Niša i Srbije na bojkot predstojećih izbora.

“Bojkot je jedno veliko ne autokratiji. Bojkot je jedno veliko ne korupciji, kriminalu, nepotizmu, lažima i prevarama režima. Bojkot je sredstvo da se dođe do poštenih i slobodnih izbora”, kazao je Vojinović.

Prema njegovim rečima bojkot je sredstvo da se demokratske snage izbore za ono što građanima pripada, a što im je oduzeto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Taj konobar je zeleo da ucestvuje na izborima. I on ce bez problema da dogovara sa Naprednjacima seme da uzme neku kintu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com