Politika

SAVEZ ZA SRBIJU: Formiranje novog kriznog štaba, priznanje da prethodni nije radio dobro

Formiranje novog kriznog staba za vanredne situacije za Nišavski i Toplički okrug predstavlja priznanje naprednjačkog režima da prethodni krizni štabovi na ovoj teritoriji nisu radili dobro, smatra Savez za Srbiju.

Imenovanje osobe iz Sremske Mitrovice (ministar Nedimović) za šefa pomenutog štaba na najbolji način pokazuje da naprednjacki režim prepoznaje nesposobnost sopstvenih kadrova iz Niša. Ako je tako, zasto ih onda kandiduje za najviše gradske funkcije?, pitaju se u Savezu za Srbiju.

 

„Vanredne okolnosti su nas naučile kolika je važnost pozitivne selekcije. U redovnim okolnostima, nesposobni kadrovi mogu da dovedu do gubitka aerodroma i osiromašenja privrede. U vanrednim okolnostima, oni mogu da budu razlika izmedju života i smrti. Ovo je na najbolji način pokazala tragedija u Gerontološkom centru. U takvim okolnostima, nije dovoljno procesuirati stranačke direktore koji su tokom vanrednih okolnosti pokazali svoju nesposobnost. Potrebno je utvrditi ko ih je i zbog čega imenovao na odgovorne funkcije. Direktor Stevanović svakako snosi veliku odgovornost za tragediju koja se desila u Gerontološkom centru, ali najveću odgovornost snosi osoba ili organizacija koja ga je na tu funkciju imenovala“, ističe se u saopštenju.

U Savezu za Srbiju smatraju da je Nišu potreban meritokratski sistem po kome će najodgovornije funkcije obavljati oni najsposobniji. Sistem u kome stranačka pripadnost neće biti dovoljna kvalifikacija za mesto direktora. N

„Nadamo se da je ovo poslednji put da Niš plaća ovako visoku cenu zbog partokratije. Naš grad zaslužuje bolje.“

 

Savez za Srbiju od gradonačelnika Niša zahteva odgovor na sledeće pitanje: Na čiji predlog i na osnovu kojih argumenata je Milan Stevanović imenovan za direktora Gerontološkog centra?

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komnetar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button