Društvo

SAVET ZA MLADE SG: Tribina za podršku mladim preduzetnicima

Prva dva dana septmebra u Nišu se obeležava Dan mladih. Tim povodom je i Savet za mlade Skupštine Grada Niša organizovao tribinu, gde su uspešni privrednici mladim Nišlijama, pre svega srednjoškolcima, predstavili u kojim bi se to segmentima privrede bi se najbolje ostvarili kao preduzetnici.

Povodom Dana mladih, Savet za mlade Skupštine Grada Niša okupio je na jednom mestu uspešne privrednike iz grada i okoline i mlade Nišlije kako bi na ovaj način podstakli i podržali mlade preduzetnike.

Mi smo pozvali sve mlade grada Niša, najviše ima srednjoškolaca.. U sam Savez su dobrodošli svi mladi jer su izuzetno važne inicijative mladih i njihove ideje, jer uz našu pomoć mogu i da ih realizuju“, izjavio je Dušan Ćirić, predsednik Saveta za mlade SG.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i predsednik Skupštine Grada Rade Rajković prisustvovali su tribini. Ovom prilikom su naglasili da mladi privrednici imaju podršku grada u formiranju sopstvenog posla, a posebno su istakli značaj postojanja Kancelarije za mlade i Saveta za mlade.

U toku prethodne godine dosta smo se posvetili aktivnostima Kancelarije za mladem problemima koje mladi imaju, i što je najvažnije podršci. Obećali smo da ćemo sledeće godine njihov budžet povećati 100%, jer svi projekti koje su radili i aktivnosti koje su imali dokazuju da to i zaslužuju”, izjavio je gradonačelnik Bulatović.

Podsetimo, Dan mladih biće obeležen brojnim manifestacijama širom grada. Za večernje sate pripremljeni su koncerti Drejana Petrovića u petak, kao i filmovi “Lutajuća srca”, “Hipi dolina” i koncert benda Artan Lili u subotu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com