Hronika

Saslušanjem lovaca nastavljeno sudjenje za ubistvo u lovu

Pred Osnovnim sudom u Nišu danas je nastavljeno suđenje Miroslavu Čolakoviću (54) iz Gornjeg Dušnika optuženom da je 16. avgusta prošle godine u ataru sela Kaletinac ubio lovca Predraga Pedu Milojkovića (53). Na današnjem ročištu saslušani su lovci koji su toga dana nalazili sa njima u lovu, a među njima i sinovi optuženog, Marko i Danilo.

Svedoci su ostali pri svojim iskazima datim ranije u tužilaštvu i još jednom posvedočili o tragičnom događaju na obroncima Suve planine.
Lovac Čedomir Jovanović je rekao da je čuo dva pucnja i da je pomislio da je neko od lovaca odstrelio nešto, pošto su pucnji dolazili iz pravca kojim su lovački psi silazili sa planine u poteri za divljim svinjama.

„Pucnji su bili sa vrlo malim razmakom. Preko motorole sam čuo da je okrivljeni rekao da je pucao, počeo je da viče, a onda je lovac Nenad Miljković rekao da zaćutimo jer u Miroslavljevom glasu primetio da nešto nije u redu. Kada se okrivljeni ponovo javio preko motorole, a to je desetak sekundi posle, rekao je da je pogodio Pedu“, kazao je Jovanović.

Kako je kazao, odmah nakon toga je zajedno sa Nenadom Miljkovićem i Danilom Čolakovićem potrčao ka mestu sa kojeg su se čuli pucnji.

„Mi smo bili oko 800 metara udaljeni od tog mesta. Kada smo prišli džip je već došao blizu, ali poslednjih 100 metara nije mogao da priđe, zbog prepreke na putu. Bilo nas je tu više lovaca i nosili smo zajedno Pedu, ja sam ga držao za desnu ruku“, izjavio je Jovanović.

On je kazao je da nije očekivao da u tom delu šume bude još neko osim njihove grupe lovaca, jer je grupovođa na zbornom mestu pre lova rekao da su sami na terenu.

Lovac Zoran Matović iz Prokuplja rekao je da u prvom trenutku preko motorole nije čuo šta se zbiva, ali kada je izvadio iz džepa čuo je da ga optuženi doziva, pošto je on jedini bio sa džipom u blizini.

Svedok nije mogao da se izjasni da li je okrivljeni preko motorole najpre kazao da je pogodio divlju svinju, a da je potom kazao da je pogodio Milojkovića.

„On je počeo da zove da idemo prema njemu jer je pogodio čoveka. Vikao je: „Dolazite, požurite“. Otrčao sam do džipa i gledao da priđem što bliže mestu događaja. Video sam u tom trenutku, još petoro, šestoro ljudi, svi su trčali ka tom mestu“, izjavio je Matović.

Na pitanje supruge tragično nastradalog Predraga, Violete Milojković da opiše na kom mestu u džipu se nalazio nejn suprug nakon što je ubijen, a na kome okrivljeni, Matović je kazao da je ranjeni čovek ležao na zadnjem sedištu, a da mu je glava bila „u skutu okrivljenog“.

Marko Čolaković, sin okrivljenog Miloša Čolakovića, je opisujući tragični događaj rekao da on lično nije učestvovao u zbirnjavanju povređenog lovca, ali da je pozvao Hitnu pomoć.
Kako je kazao, tokom lova nije znao da je u šumi još jedna grupa lovaca i tek nakon nekoliko sati kasnije, čuo je od Nenada Miljković da mu je Milojković poslao poruku da je u šumi još jedna grupa lovaca.

Na insistiranje supruge nastradalog da odgovori na pitanje da li mu je čudno da se iznas sela Kaletinca nalaze i drugi lovci, Marko Čolaković je odgovorio da im toga jutra niko nije rekao da se u šumi nalazi još neko.

Danilo Čolaković, drugi sin okrivljenog rekao je pred sudom da jedino može da posvedoči da je video Milojkovića kako leži, a pri tom mu je noga bila podvezana povoccem za psa.

Pred sudom su svedočili i lovci Milan Igić, Ljubiša Dinić, Dalibor Petković i Miloš Mitić.

Oni su takođe posvedočili da su na mestu nakojem se nesreća dogodila čula dva pucnja, a vrlo brzo zatim i dozivanje okrivljenog za pomoć jer je upucao Milojkovića.

Glavni pretres u postupku protiv okrivljenog Miroslava Čolakovića biće nastavljen 28. januara, saslušanjem preostalih svedoka.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu Čolakovića tereti za krivično delo ubistvo iz nehata i traži da ga sud osudi na četiri godine zatvora.

Okrivljeni na prethodnom ročištu saslušan i negirao je delo za koje se tereti. Priznao je da je ispalio smrtonosni hitac u kolegu, ali je odgovornost za nesreću u prebacio na žrtvu, ističući da se Milojković našao na mestu na kom nije smeo da bude, te da nije dao nikakvu naznaku o svom prisustvu u šumi gde su lovci gonili divlje svinje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com