Društvo

Saslušana predsednica GO SSP Niš: Nisam organizovala protest

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Jelena Milošević saslušana je danas u Prekršajnom sudu u Nišu, po zahtevu Policijske uprave da protiv nje bude pokrenut prekršajni postupak zbog navodnog organizovanja protesta 4. decembra prošle godine.

Milošević je po izlasku iz sudnice rekla da „apsolutno nije kriva“ i da je u pitanju klasičan „politički proces“ protiv neistomišljenika režima.

„Nisam organizovala protest. Organizatora nije ni bilo, protesti su bili gradjanski i ekološki. Nisam pozivala ljude na protest, samo sam delila informaciju o tome“, kazala je Milošević novinarima.

Ona je istakla da nije učestvovala u pripremnim radnjama, niti u organizaciji protesta. Dodala je da traži da na sudu da bude saslušan izvesni „majoj Petrović“ koji je potpisnik i prekršajnog naloga protiv mene za nepropisno kretanje po kolovozu i zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog organizovanja protesta.

„Ključno je da utvrdimo kojim tačno metodama je izvesni „major Petrović“ utvrdio da sam se 4. decembra u 14.00 nalazila u ulici Nikole Pašića, jer nisam legitimisana“, naglasila je Milošević.

Kako je kazala, sasvim sigurno je da policija neće dostaviti dokaze protiv nje. „Kako da priznaju da su nas pratili nelegalno i da su koristili nedozvoljena sredstva za prepoznavanje“, rekla je Milošević. Ona je pozvala sve gradjane koji su učestvovali u ekološkim protestima u Nišu i Aleksincu, a koji su dobili prekršajne naloge da se jave SSP za pravnu pomoć.

„Svi prekršajni nalozi su nezakoniti i moraju da padnu kao što će i ova vlast koja koristi institucije sistema za odmazdu pasti na izborima 3. aprila“, izjavila je Milošević.

Predsednik Prekšajnog suda Mišel Marković je ranije rekao da su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti protiv 19 stanovnika Niša i jednog stanovnika Aleksinca, a medju 127 ljudi koji su podneli zahteve za sudsko odlučivanje 83 je iz Niša i 44 iz Aleksinca. On je podsetio da za nepropisno kretanje kolovozom Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje kaznu od 5.000 dinara, a za organizovanje okupljanja bez prijave nadležnom organu Zakon o javnom okupljanju predvidja kaznu od 100.000 do 150.000 dinara.

Medju gradjanima Niša koji su dobili prekršajni nalog zbog kretanja po kolovozu tokom ekoloških protesta nalaze se i dekan Pravnog fakulteta Goran Obradović, profesorka Ekonomskog fakulteta i funkcionerka Dveri Tamara Milenković Kerković i profesor Fakulteta zaštite na radu Slobodan Milutinović. Prekršajni nalog uručen je i predsedniku Gradskog odbora Narodne stranke Djordju Stankoviću. Prekršajni sud u Nišu već je, po zahtevima za sudsko odlučivanje, odbacio više prekršajnih naloga koje je policija podnela protiv gradjana zbog navodnog nepropisnog kretanja po kolovozu. Prekršajni nalozi su odbačeni jer policija nije dostavila potrebne dokaze o prekršajima u zakonom predvidjenom roku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com