Hronika

Saslušan veštak na sudjenju Malčanskom berberinu

Sudjenje Ninoslavu Jovanoviću (46,) iz Malče optuženom za otmicu i zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice, nastavljeno je danas pred Višim sudom u Nišu saslušanjem predstavnika komisije Klinike za mentalno zdravlje u Nišu koja je obavila psihijatrijsko veštačenje devojčice, saopštila je danas portparol tog suda Irena Gušić.

“Dokazni postupak je u toku, sledeći glavni pretres je zakazan za 28. decembar “, navela je Gušić.

Za sada nije poznato ko će biti saslušan na narednom ročištu i da li je izvodjenje dodatnih dokaza zatražio optuženi ili odbrana oštećene.
U dosadašnjem sudskom postkupku koji traje od maja ove godine, saslušani su Jovanović, oteta devojčica, lekari niškog Kliničkog centra koji su veštačili njene fizičke povrede i lekari koji su obavili psihijatrijsko veštačenje otmičara.

Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović na sudjenju svoj zločin pravda neuračunljivošću i alkoholisanošću i pokušava da umanji težinu povreda koje je naneo devojčici.

Istraga protiv Jovanovića pokrenuta je zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Otmičar devojčice, poznatiji kao Malčanski berberin, zbog ranijeg silovanja i seksualnog uznemiravanja devojaka proveo je 22 godine u zatvoru.

Dvanestogodišnju devojčicu iz Suvog Dola, oteo je 20. decembra prošle godine na putu do škole u Brzom Brodu, a pronadjena je deset dana kasnije u Pasjači.

Potraga za Jovanovićem, u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca i gradjana, okončana je 5. januara, njegovim pronalaženjem na groblju u Malči.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com