Sport

Saša Stojanović direktor omladinske škole Radničkog

Saša Caki Stojanović je novi direktor omladinske škole FK Radnički Niš “Ivan Krstić Beli“. U pitanju jej nekadašnji kapiten i igračka legenda našeg kluba. Stojanović je posle bogate igračke karijere najpre bio pomoćni trener prvog tima Radničkog, a sada je član stručnog štaba reprezentacije Srbije do 19 godina.

Imenovanjem Stojanovića na ovu funkciju Radnički je nastavio sa politikom vraćanja legend kluba na Čair, koji će dobiti značajne funkcije u klubu. Podsećamo da se ove szohne u klub vratio Aleksandar Jovanović, koji je sportski direktor Radničkog. Stojanović će rukovoditi školom fudbala Radničkog, koju je i sam pohađao u svim uzrastima i najavljuje svoj plan i ambicije.

“Ovo je najstarija i najuspešnija škola fudbala u ovom delu Srbije, mesto na kom je poniklo mnogo vrhunskih igrača. Zadatak nam je da i u budućnosti budemo centar razvoja najvećih talenata iz Niša i čitavog jugoistoka naše zemlje. Da bi sve to mogli da postignemo, potrebno je da stalno podižemo standarde, kako u organizaciji i stručnom radu, tako i u pogledu sportske infrastrukture”, rekao je Stojanović.

Radnički je ove jeseni opremio potpuno novi prostor za omladisnku školu. Svlačionice, tuš-kupatila i teretanu, preuzeo održavanje terena i prostorija i na stadionu Železničara i time dobio još dva nova terena za treninge, a u planu su i dalje investicije u pogledu opremanja novih svlačionica, namenjenih najmlađima.

“Prijatno su me iznenadile promene u klubu i samoj školi, postavljen je ozbiljan temelj koji nam daje mogućnost da radimo i stvaramo igrače koji će, kada stasaju, konkurisati za prvi tim. Plan rukovodstva kluba, i prvog čoveka Ivice Tončeva, da se u samoj školi stvori baza igrača koji će činiti okosnicu prvog tima, pravi je put za Radnički, i to će biti zadatak svih nas angažovanih u školi. Predočiću trenerima plan rada, a voleo bih da Radnički u svim kategorijama igra napadački i atraktivan fudbal, u kome će uživati i igrači i publika”, jasan je popularni Caki.

Već prvog radnog dana, novog direktora je sačekalo nekoliko sastanaka i razgovora sa igračima i trenerima.

“Svoje znanje i iskustvo ću rado prenositi trenerima mlađih kategorija. Potrebno je da se uz igrače, stalno usavršavaju i oni. Mi smo sredina koja je oduvek obilovala talentima, koje ćemo negovati i protežirati, ali i pronalaziti najperspektivnije igrače iz svih krajeva Srbije, i njima ćemo pružiti šansu i uslove za dalji razvoj u našem klubu. Sa najboljima ćemo potpisivati stipendijske ugovore”, istakao je Stojanović.

Kako se takmičarska polusezona u mlađim kategorijama završila, slede zimski prelazni rok i pripreme za nastavak sezone. Klub, direktor škole i treneri kontaktiraće skautirane igrače koji bi trebalo da pojačaju konkurenciju u selekcijama kluba i doprinesu im svojim individualnim kvalitetom. Od 10. januara kreće i upis najmlađih kategorija, igrača rođenih 2011, 2012, 2013, 2014. i 2015. godine. Zbog omasovljenja ovih selekcija, klub je već krenuo u adaptaciju još dve dodatne, nove svlačionice na istočnoj tribini stadiona Čair, u kojima će stasavati neke buduće vedete Radničkog.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com