Društvo

Šarm el Šeik i Niš – bratski gradovi

Ambasadori iz Egipta, Tunisa, Kambodže, Angole, Gvineje i Konga , države u kojima je francuski službeni jezik, posetili su Niš i na sastanku sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski dogovorili niz zajedničkih projekata.

Osim što je bilo reci o saradnji na ekonomskom polju, bilo je reči o saradnji između niškog i  univerziteta u nekim od ovih zemalja, a jedan od predloga je bio i dolazak njihovih akademca na studije na niškim fakultetima. Gradonačelnica je objavila i da je Vlada Srbije odobrila bratimljenje Niša sa Šarm el Šeikom u Egiptu.

“Vest koju mi je gradonačelnica saopštila da je Vlada Republike Srbije dala zeleno svetlo da se grad Niš i  Šarm el Šejk pobratime me je jako obradovala. Ovo je prilika da gradonačelnici uputim zvanični poziv da 22.januara 2022.godine predvodi delegaciju Grada Niša koja će zvanično poseti Šarm el Šeik. Delegaciju bi činili predstavnici iz ekonomije, privrede i kulture.To će, zapravo biti nedelja srpske privrede i  srpske kulture u Egiptu”, kazao je ambasador Egipta u Srbiji Amr Aguvejli.

Dodao je da će u Niš u period od 13. do 20.decembra gostovati izuzetan egipatski  pijanista Muhamed Šams koji će održati concert za nišku publiku.

“To će biti početak naše uspešne saradnje i svi oni projekti o kojima smo razgovarali sa gradonačelnicom u prethodnom period biće realizovani. Jedan od projekata je i “Zvuk i svetlost” za arheloško nalazište Medijana”, dodao je ambasador  Egipta u Srbiji.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com