Promo

Saranda: Višedimenzionalno turističko uživanje u organizaciji Trip Top agencije

SARANDA, skriveni dragulj Mediterana, gde se kristalno čiste vode Jonskog mora susreću sa veličanstvenim planinama južne Albanije . Izrodila se kao očaravajuće odredište za putnike koji traže savršenu kombinaciju sunčanih plaža, primamljivih kulinarskih iskustava i zanimljivih istorijskih lokaliteta, kažu u agenciji Trip Top.

Najveća privlačnost Sarande leži u njenim predivnim plažama i azurnom, čistom moru… Od popularne Saranda plaže do izolovane, plaže Ksamil, poznatije kao “albanska Bora Bora”, putnici imaju širok izbor da se potpuno opuste, urone u toplinu Mediterana i prepuste radosti letnjeg odmora.

Saranda; Foto: Agencija Trip Top

Za one koji žele pravu avanturu, izolovani od turističke gužve, Saranda  takođe otvara vrata ka uzbudljivim mestima koja otkrivaju prirodna čuda regiona. Na raspolaganju vam je izlet, krstarenje do udaljenih plaža, poput očaravajuće Kakome, koje obećava dosta zabave, smeha, kupanja i istraživanja.

Ovi skriveni dragulji, dostupni samo brodom, nagradiće vas netaknutim plažama i kristalno čistom vodom, pružajući izolovani raj daleko od gužve.

Saranda nudi mnogo više od samo plažnog uživanja, to je lonac za topljenje različitih kultura i tradicija. Ali i degustiranje gastronomskih specijaliteta. Lokalni morski plodovi, sveže ulovljeni i majstorski pripremljeni, zauzimaju centralno mesto u kulinarskoj ponudi regiona.

Od ukusne grilovane ribe i sočnih škampa, primorska kuhinja obećava da će zadovoljiti i najprobirljivija nepca. Takođe možete uživati u autentičnim albanskim jelima, poput čuvene fërgesë, bogate i ukusne čorbe od sira i paprike, ili ukusne baklave za one s slatkim zubom, ipak je ovo zemlja slatkiša, zar ne?

Saranda; Foto: Agencija Trip Top

Pored plaža i kulinarskih užitaka, Saranda se ponosi i bogatom istorijskom i kulturnom baštinom.

Za entuzijaste istorije, kulture I misterije, pripremili smo izlete na neke od najpoznatijih lokaliteta ovog područja, kažu u Trip Top-u.

Saranda; Foto: Agencija Trip Top

Antički grad BUTRINT, nekada centar trgovine I kulture, danas deo svetske baštine UNESCO-a. Lutajte kroz ruševine amfiteatra, hramova i utvrđenja i doživite atmosferu prošlih vekova. Ovde se susreću grčka, rimska i vizantijska istorija, pružajući vam jedinstven pogled u burnu prošlost grada.

Nastavite svoje putovanje kroz vreme posetom dvorcu LUCRESI, smeštenom na brdu iznad Sarande. Ovaj dvorac pruža zadivljujući pogled na grad i Jonsko more, a istovremeno otkriva bogatu kulturnu baštinu regiona. Prošetajte njegovim zidinama i hodnicima, osetite duh prošlih vekova i uživajte u fascinantnoj panorami.

Saranda je destinacija koja će vas osvojiti svojom celovitom turističkom ponudom.

Od sunčanja na plažama i uživanja u tirkiznom moru, do istraživanja istorijskih lokaliteta, krstarenja do skrivenih plaža, posete prirodnim lepotama i uranjanja u lokalnu kulturu, stvara idealan ambijent za avanturistički, letnji odmor.

Saranda; Foto: Agencija Trip Top

Više informacija o ponudi agencije Trip Top i o ovom putovanju imate na sledećem linku https://triptop.rs/evropska-putovanja/albanija-letovanje/

Za više informacija o aranžmanima KONTAKT JE NA SAJTU TRIP TOP-a a za lepe vesti sa putovanja i predloge gde putovati, pratite TRIP TOP na društvenim mrežama:

FACEBOOK + INSTAGRAM

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com