Društvo

Saradnjom Medijane i Kozloduja do bolje infrastrukture

Projektom “Unapređenje nematerijalne kulturne baštine u prekograničnom regionu“ poboljšaće se turistička ponuda na području Niša, to jest u Gradskoj opštni Medijana i u opštini Montana u Bugarskoj, saopšteno je posle posete delegacije niške opštine Bugarskoj.

Projekat je vredan oko 575.000 evra i predviđa izradu zajedničke strategije za promociju turizma i kulturnu razmenu i koja će biti u trojezičnoj varijanti.

Biće postavljen i onlajn kulturni kalendar sa informacijama o predstojećim događajima i turističkim promocijama i popustima, a uskoro će opštini Medijana biti isporučena oprema za poboljšanje njene turističke atraktivnosti.

U opremu spadaju reflektori, svetla sa efektom prekida, osvetljenje sa promenom boje, postolja za osvetljenje, mikrofoni, zvučnici, pojačala, procesorski kontroleri, kablovi, projektor i platno i kamera – kamkorder.

Otvaranje vrata za još projekata i saradnja sa gradom Kozloduj

Poslednja poseta Milana Krstića, predsednikaGO Medijane bugarskim opštinama, a povodom obeležavanja 125 godina postojanja Opštine Montana, bila je prilika da se razmotre mogućnosti prekogranične saradnje i sa Kozlodujem, koji zbog svog geografskog položaja ima mogućnost učešća u projektima Dunavske inicijative.

Zahvaljujući toj saradnji Gradskoj opštini Medijana bila bi otvorena vrata da učestvuje u velikim infrastrukturnim projektima koji se realizuju na prostoru svih podunavskih zemalja.

kozloduj

Predstavnici GO Medijane bili su i učesnici Međunarodne konferenciji „Kulturno istorijsko nasleđe –stanje, proučavanje i očuvanje u prekograničnom regionu“ koju je organizovala Trgovinsko industrijska komora oblasti Vraca, kao deo međunarodnog projekta sa Rumunijom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com