Društvo

Saradnja Niša i Austrije

Кako unaprediti i proširiti saradnju između Austrije i grada Niša bila je tema razgovora austrijskog ambasadora u Srbiji Кristijana Ebnera, počasnog konzula Austrije u Nišu Gorana Jovanovića i gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i njenih saradnika.

Sagovornici su se saglasili da je privredna saradnja na zavidnom nivou, da u Nišu već uspešno radi više austrijskih kompanija, a najavljen je dolazak još jedne, Palfingera. Ambasador je istakao da je Niš kao grad koji ima univerzitet privlačan za nove austrijske ulagače čemu doprinose i dobra iskustva onih koji ovde godinama već posluju.

On je rekao da prepoznaje da je Niš lider i po tome što prvi put u svojoj istoriji ima ženu na čelu grada, čime pokazuje da želi da bude moderan evropski grad. Sotirovski je naglasila zainteresovanost Grada za dolazak novih investitora jer Niš ima mnoge prednosti u odnosu na druge, stručne kadrove, univerzitet, Naučno tehnološki park koji će biti proširen, aerodrom na kome se takođe proširuju kapaciteti i gradi novi toranj.

Pored toga i u svim drugim oblastima, turizmu i kulturi pre svega, postoje mogućnosti za unapređenje saradnje poručila je gradonačelnica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com