Društvo

Saradnja grada sa privatnim vrtićima smanjila listu čekanja

Mališani koji su se nalazili na listi čekanja za jedan od vrtića PU “Pčelica” mogu sada da borave i u nekom od privatnih vrtića uz subvencije i pomoć grada Niša.

O tome kako da se unapredi saradnja gradskih i privatnih predškolskih ustanova bilo je reči na sastanku predstavnika grada kome je prisustvovao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima ali i Svetlana Mitić, direktor PU “Pčelica” i direktori privatnih vrtića u Nišu.

Ono što je z ovoj sradnji najbolje tiče se, upravo, mališana koji se nalaze na listi čekanja, a koja je sada smanjena, a na kojoj se pre toga nalazilo preko 1.600 mališana.

“Naš cilj je da stvorimo iste uslove kako u vrtićima PU “Pčelica” tako i u privatnim vrtićima u smislu da vaspitno-obrazovni proces bude na najvišem nivou, ali i da smanjimo listu čekanja. Za dve i po godine smo uspeli da listu smanjimo za blizu hiljadu mališana koji se nalaze ili u vrtićima PU “Pčelica” ili u privatnim vrtićima. Ta lista biće još kraća izgradnjom nova dva vrtića, u Brzom Brodu i u Novom Selu, tako i podrškom novim privatnim vrtića ili postojećim u prošrivanju kapaciteta”, kazao je gradonačelnik Darko Bulatović.

Predstavnici grada i PU “Pčelica” obišli su i vrtić “Čvrčak”.

“Saradnju sa privatnim vrtićima smo ostavili jer je to u interesu naših mališana. U skladu sa tim mi ćemo nastaviti tradiciju da se družimo makar jednom mesečno. Danas su direktori privatnih vrtića bili gosti vrtića “Cvrčak” PU “Pčelica” i mogli su da vide kako i na koji način mi radimo sa decom”, kaže Svetlana Mitić, direktor PU “Pčelica”.

Saradnjom su zadovoljni i predstavnici privatnih vrtića.

“Poslednjih nekoliko godina napravljen je veliki iskorak kada se radi o saradnji privatnih vrtića i grada”, kaže Gorica Trkulja, direktor vrtića “Dečiji kutak”. “Na ovaj način je omogućeno deci da borave u našim predškolskim ustanovama, a smanjeno je vreme čekanja za prijem u nekom od vrtića PU “Pčelica”.

Direktori privatnih vrtića ističu da su roditelji zadovoljni ovakvim rešenjem.

“I za vlasnike privatnih vrtića ovo je veliki podsticaj”, kaže Vesna Gocić iz vrtića “Maza”. “Nadam se da će se ova saradnja proširiti, a subvencije su veliki podsticaj i za nas.

Grad Niš subvencioniše boravak dece u šest niških privatnih vrtića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. treba dobro proveriti direktoricu vrtica decji kutak u nisu,da li ona zaista voli decu,ili ih klasira,i da li je zaista humanitarac.postoje druge inirencije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com