Sport

Šarac želi pobedu na startu plej auta

U prvom kolu plej aut doigravanja u Super ligi Srbije Radnički dočekuje ekipu Mladost GAT iz Novog Sada. Meč na stadionu Čair odigraće se u petak, 21. aprila sa početkom od 17 časova.

Radnički u ovaj duel ulazi sa 29 osvojenih bodova, dok je ekipa Mladosti poslednjeplasirana na tabeli sa 20 bodova na svom kontu.

Šef stručnog štaba Radničkog, Dragan Šarac i fudbaler Stefan Marjanović bili su optimistični u najavi ovog susreta.

Šarac je najpre analizirao protivnika:

“Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja se grčevito bori za baraž i opstanak u ligi. U nekoliko poslednjih mečeva igrali su jako dobro, protiv Crvene zvezde čak i dva puta vodili na meču. Nakon toga su imali dva remija u kojima su stvarali dosta šansi ali nisu uspeli da postignu golove. Mi znamo da igramo na našem terenu gde moramo biti favoriti, ovi bodovi i nama znače puno u borbi za opstanak. Ozbiljno pristupamo utakmici, čitave nedelje je pripremamo. Igrači su svesni situacije u klubu i daće svoj maksimum da bodove ostavimo u Nišu. Dobro se poznajemo, detalji i bolji pristup meču će odlučiti pobednika. Uz ovu pobedu će nam u nastavku takmičenja biti mnogo lakše i želimo da već sutra budemo u povoljnijoj poziciji.”

Govoreći o kadrovskoj situaciji u ekipi, Šarac je istakao zadovoljstvo što na raspolaganju ima kompletan roster igrača.

“Svi su u stroju, 25 igrača trenira i svi dišu kao jedan. Dobra je atmosfera na treninzima i u svlačionici. Želimo da iskoristimo naš kvalitet i dobar rad nakon praznika i krunišemo ga pobedom uoči jubileja kluba.”

Stefan Marjanović, zimsko pojačanje Radničkog, ustalio se u postavi Nišlija a naredni duel vidi kao veliki izazov i šansu za Radnički.

“Mislim da smo pobedom nad Javorom u prošlom kolu napravili dobru uvertiru pred plej aut. Smatram da smo pružili dobru partiju, bili smo ofanzivni i dovoljno agresivni što nam je donelo trijumf na tom meču. Ne mogu da kažem da je to bilo idealno, ali je dobar putokaz za nas i naznaka da smo se konsolidovali. Atmosfera i rad na treningu su izuzetno dobri i želimo da pobedimo i upriličimo slavlje navijačima pred stogodišnjicu kluba.”

Ulaz na stadion Čair biće besplatan za sve gledaoce, a glavni sudija meča biće Lazar Lukić iz Beograda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com