Sport

Šarac: Utakmica protiv Voždovca je prekretnica za nas

U svom prvom obraćanju medijima kao šef stručnog štaba Radničkog, Dragan Šarac predstavio je plan rada i očekivanja do kraja sezone, a najavio je i narednu utakmicu protiv Voždovca. Pred Šarcem i ekipom je imperativ bolje igre i rezultata, a prvi izazov je meč 26. kola Super lige Srbije u kojem Radnički u nedelju dočekuje beogradski Voždovac od 14 časova na Čairu.

Šarac je najpre istakao zahvalnost za priliku da preuzme ekipu Radničkog.

“Svakom treneru je želja da jednog dana samostalno preuzme i vodi ekipu. Meni je izuzetna čast da sam dobio poziv jednog velikog Radničkog i da ću predvoditi tim koji izuzetno dobro poznajem i klub prema kom imam ogromno poštovanje. U stručnom štabu imamo dve legende Radničkog, Sašu Stojanovića i Vladimira Đorđevića. Obojica su imali odlične inostrane karijere kao igrači, a izuzetno su perspektivni treneri. Uz njih je tu i Damir Kahriman koji će raditi sa golmanima, a koji je takođe bio igrač u velikim klubovima. Najvažnije je da imamo veliko međusobno poštovanje između nas i igrača. Ulazimo u nešto potpuno novo i drugačije, pokušaćemo da već u nedeljnoj utakmici pokažemo pravo lice i svi zajedno ostvarimo cilj – pobedu nad Voždovcem i osvojene bodove”, rekao je trener Radničkog.

Govoreći o prvom izazovu i analizirajući narednog protivnika, Šarac se osvrnuo na kadrovsku situaciju u obe ekipe.

“U goste nam dolazi jedna mlada i kvalitetna ekipa sa nekoliko veoma talentovanih igrača, poput Neškovića, Mijailovića, Burmaza i i čeka nas nimalo lak meč. Međutim, mi smo ove nedelje jako dobro radili i pripremali se za nju. Za nas je ovo izuzetno značajan meč i svojevrsna prekretnica. Imamo dobar roster igrača, neki se vraćaju iz povreda, drugi su ozdravili i možemo da koristimo većinu njih. I dalje ne mogu da računam na Sašu Marjanovića koji je blizu povratka. Njegovo odsustvo je veliki hendikep i igrač takvog kalibra biće veliko pojačanje čim se bude u potpunosti oporavio”, rekao je on.

Potom je istakao da je pred njim i ekipom period intenzivnijeg rada, kako bi se što pre izašlo iz rezultatske krize.

“Posebno smo radili na završnici tokom ove nedelje, jasno nam je da je to segment koji moramo da popravimo. Razgovarali smo i pokušaćemo da prebrodimo tu barijeru i krenemo da postižemo golove. Imamo pet utakmica do plej ofa i cilj je da sakupimo što više bodova, kako kod kuće tako i na utakmicama u gostima”, završio je prvi strateg niškog superligaša.

Aleksandar Pejović istakao je važnost nedeljne utakmice u svetlu svih nedavnih rezultata i dešavanja u stručnom štabu.

“Moramo da pokažemo reakciju i da se svi mi igrači držimo zajedno u ovoj situaciji. Sa dolaskom novog šefa stručnog štaba stigla je i nova energija, to se naziralo u Novom Sadu na prethodnoj utakmici, tada smo bili bliži pobedi, a sada je vreme da sve dođe na svoje. Uz maksimalnu angažovanost i borbenost možemo do pobede. Neće biti lako, dolazi rasterećena ekipa Voždovca koja već nekoliko godinama igra napadački fudbal, ali je najbitnije u ovom momentu kako mi igramo. Pobeda bi nam pored bodova donela i mnogo na psihološkom planu i verujem da posle, uz dobar rad, dolaze i bolji rezultati”, kaže Pejović.

Nedeljnu utakmicu na Čairu sudiće glavni sudija Novak Simović, a ulaznice se mogu kupiti na biletarnici stadiona na dan utakmice po ceni od 300 dinara za južnu, 500 za istočnu i zapadnu tribinu, dok je za ložu potrebno izdvojiti 2000 dinara.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com