Sport

Šarac i Rosić pred Spartak: Moramo bolje, idemo po bodove u Suboticu

Fudbalere Radničkog u nedelju očekuje gostovanje ekipi Spartaka u Subotici u okviru 27. kola Super lige Srbije, a taj meč najavili su na konferenciji za medije šef stručnog štaba Dragan Šarac i golman i kapiten ekipe Dragan Rosić.

Šef struke Radničkog Dragan Šarac naglasio je da sledi izuzetno bitan duel za obe ekipe koji zahteva mobilizaciju svih igrača u pogonu, i dodao:

“Potrošili smo mnogo kredita ove sezone. Svi igrači koji su nam na raspolaganju moraju shvatiti ozbiljnost situacije i važnost ovog meča i u njega moraju ući maksimalno motivisano i koncentrisano. Pokušaćemo da se iz Subotice vratimo sa pozitivnim rezultatom – makar jednim bodom na našem kontu. Cele nedelje smo razgovarali i dobro radili na otklanjanju slabosti koje smo uočili na prethodnim utakmicama”.

Govoreći o kadrovskim problemima pred ovo gostovanje, Šarac je otkrio da nekoliko igrača ima sitnije povrede i da će nakon današnjeg treninga odrediti putnike za Suboticu.

“Roviti su Andreja Stojanović, Miljan Škrbić i Saša Marjanović, a duže je odsutan Dimić. Procenićemo sa lekarima ko od njih može i mora da zaigra u nedelju. Imamo još četiri utakmice do kraja regularnog dela prvenstva, a nakon ove sa Spartakom sledi reprezentativna pauza, imamo dovoljno vremena i prilika da popravimo utisak i skor. Rotiraćemo neke igrače i pružiti priliku i ostalim fudbalerima, a na njima je da je iskoriste. Svi moraju da doprinesu pozitivnom rezultatu, kako starteri tako i igrači koji ulaze sa klupe”.

O ekipi Spartaka Šarac je govorio sa dosta poštovanja:

“Temeljno smo analizirali njihove igrače i stil igre. To je ekipa sa dosta kvalitetnih pojedinaca, imaju ubojita krila i kompletnu ofanzivnu liniju, a uz njih i nekoliko izuzetno iskusnih igrača koji su lideri tog tima. Neporaženi su na već četiri uzastopnih ligaških mečeva. Naša prednost na toj utakmici mora biti pristup igri i motivacija. Ukoliko time pokažemo reakciju, doći će i pobede na utakmicama a sa njima i samopouzdanje”.

Dragan Rosić ponovo je dobio poziv za nastup u A selekciji Srbije i biće deo tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Kapiten Radničkog naglasio je da je za njega u ovom trenutku prvi prioritet bolja igra i rezultat Radničkog.

“Najveća je čast dobiti poziv nacionalnog tima. To je potvrda dobrog rada i kvaliteta za svakog igrača. Međutim, sada sam potpuno posvećen utakmici protiv Spartaka i našem učinku na njoj. Obaveza mi je i odgovornost da što pre izađemo iz loše serije. Razgovaramo, radimo, trudimo se da ispravimo greške nakon kojih smo primali golove u prethodnim utakmicama. Moji saigrači su dobri momci i igrači, družimo se i nema podela, ukoliko i na utakmici pokažemo to jedinstvo, doći će i rezultati. Očekuje nas težak meč, ali mi moramo ići na pozitivan rezultat”.

Utakmica Spartak – Radnički na programu je u nedelju, 19. marta od 15 časova, odigraće se na subotičkom Gradskom stadionu a glavni sudija će biti Pavle Ilić iz Kragujevca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com