DruštvoHronika

Saopštenje Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji

Direktor škole Ivan Goran kovačić Darko Milojković rekao je danas da će nove izjave dati nakon što istraga bude završena. Škola se oglasila saopštenjem objavljenim na sajtu škole i školskoj Fejsbuk stranici.

Saopštenje prenosimo u celosti 👇👇👇

Učenici i zaposleni Osnovne škole ,,Ivan Goran Kovačić” iz Niške Banje upućuju najdublje saučešće porodici i prijateljima nesrećno nastradalog dečaka učenika škole. Škola, stručne službe i nastavnici, pružiće svu potrebnu podršku učenicima i njihovim porodicama kako bi se suočili sa gubicima i prebrodili teške događaje. Psiholog i pedagog su na raspolaganju učenicima i pozivaju sve roditelje da prate svoju decu i obrate se školi ukoliko procene da je potrebna dodatna podrška.

Škola je juče hitno održala sastanak Tima za krizne intervencije i preduzela sve mere koje su u ovim okolnostima predviđene Protokolom o postupanju ustanove u kriznim situacijama. Danas će prvi čas u obe smene biti posvećen razgovoru sa učenicima, nastavnici će pratiti ponašanje učenika i organizovati aktivnosti shodno njihovim potrebama. Školi u postupanju podršku pružaju prosvetni savetnici Školske uprave i stručnjaci sa Klinike za psihijatriju Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

9 Komentara

  1. Školi su vezane ruke. Ne sme se ulaziti u dečju intimu, zdravstveni karton, zabranjen je razgovor bez prisustva roditelja, kritikovanje učenika se smatra etiketiranjem, a pohvala favorizanjem, nastavnici, naročito razredne starešine su zatrpane dokumentacijom i radom po raznim školskim timovima i plaše se prijava roditelja koje su najčešće neopravdane.

    1. Da, baš tako…sve je izgubilo smisao…ovo se namerno radi, prosto mi neverovatno da oni koji pišu protokole ne vide da nemaju efekta, da se ozbiljni nasilnici u školama provlače sa glupim merama…kakve vaspitne mere za 3.nivo nasilja…prvo sankcija, ali ozbiljna kazna spram učinjenog dela, pa onda prevaspitavanje.

  2. Saopstenja se daju, reda radi, da se operu ruke od nerada i da se ne izgubi mesto direktora, kada vlastodrsci sns budu presudjivali ! Nista ovaj zatucani narod ,kao roditelji i zitelji ove napacena zemlje , nisu naucili posle Ribnikara i Mladenovca ! Zadruga se nastavlja !

  3. Ne rade ništa…ni nastavnici, ni školske službe. Nisu im ruke vezane, neka obaveste Centre za socijalni rad, lekare…. Kako da ne, vezane ruke.
    Nije, nego lenjost i nerad! SRAMOTA. Koliko puta je o tom dečaku pričano… da li je lečen negde. Želimo informacije. Prevencija mora da postoji ❗❗❗

    1. Jaoooo, a centar će se icepi od posla, dajte molim vas…..znate vi da su lenji ljudi, nastavnik danas ne sme da kaže detetu nista u školi, ali nista
      ..

    2. Da li nastavnik, razredni staresina treba da vodi to dete na lecenje?
      Sta da radi ako se roditelj ne slaze i ne zeli da komunicira sa skolom, ne prihvata savete upucene na racun deteta…

  4. Istina je negde na sredini ,ali nek mi neko kaže da vaspitanje ne polazi iz kuće ,naša razmažena deca vaspitavaju roditelje a ne obratno ,i to onda rezultlirac ovako ili onako iz BG.,postaju gabadahijski osorna ,nenaučena skromnosti ,toleranciji i poštenom radu i onda kad se desi ovako nešto kriv Vučić.Najiskrenije ni bilo da se mnogi roditelji preispitaju ako su i oniovako vaspitani tu nema pomoći moda se promene sto predsednika ,a škola ušlau kolotečine uz više angažovanja barem bi se ublažile ovakve posledice,a ne svakog početka školske godine,štrajkovi za veće plate ,pa sad gde su vaši rezultati u zajednici sa roditeljima vi morate da nadjeze modus kooperacije ,a ne samo “poso kuća,kuća poso”-kolikp se može naslutiti teško će biti pomaka kad se svi dali na politiku,a ne da prionu malo ozbiljnije na svoje obaveze ,čast pojedincima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com