Merošina

Saopštenje OO Srpske radikalne stranke

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Merošina, nakon analize Budžeta opštine Merošina za 2021. godinu, obratio se građanima Saopštenjem, koje je potpisala potpredsednica Okružnog odbora Tijana Stević.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Ima li kraja zaduživanju opštine Merošina!

Nišavski okružni odbor Srpske radikalne stranke obaveštava javnost da je pažljivo proučio Odluku o budžetu opštine Merošina za 2021. godinu. Pomenutom odlukom o budžetu predviđeno je da će Skupđtina opštine Merošina, koju u ogromnoj većini čine odbornici Srpske napredne stranke i njihovi sateliti iz SPS i JS, koštati građane Merošine u 2021. godini preko 15 miliona dinara, preciznije 15.234.130,00 dinara.

Za funkcionisanje predsednika opštine,predviđeno je skoro 8 miliona dinara, preciznije 7.904.210,00 dinara. Za članove opštinske vlade tj. opštinskog veća, biće izdvojeno više od 3 miliona dinara, preciznije 3.400.000,00 dinara.

Dakle, aktuelna naprednjačka vlast u Merošini koštaće građane preko 25 miliona dinara. Za nas, srpske radikale, neshvatljivo je da institucija predsednika jedne male opštine košta preko 60 hiljada evra na godišnjem nivou.

Istovremeno, naprednjačka vlast je za poljoprivredu i ruralni razvoj izdvojila svega 5 miliona dinara. Ništa bolje nisu prošli ni sport i omladina, za koje je ,takođe, izdvojeno svega 5 miliona dinara.

Naprednjaci su očigledno prednost u trošenju novca iz budžeta dali sebi i svojim kadrovima. Sada je jasno zašto su se oni toliko borili za vlast i za svaki glas. Umesto da su novac usmerili za pomoć porodicama sa decom, mladim bračnim parovima, preduzetnicima i penzionerima sa niskim primanjima, oni su novac usmerili u svoje džepove.

Takođe, podsećamo javnost da opštinska vlast u Merošini, ni posle dva meseca od našeg poziva nije obelodanila dokumentaciju o zaduživanju opštine u 2020. godini. Javnost još uvek ne zna zašto je naprednjačka vlast zadužila opštinu, u koje svrhe je potrošila novac dobijen od zaduživanja i slično. Javnost ni do danas nije saznala zašto se opština Merošina suočava sa budžetskim deficitom. Bila bi velika sramota da se opština zadužuje kako bi se opštinskom rukovodstvu isplaćivale zarade.

Umesto da odgovore na ova pitanja, naprednjačka vlast je u budžetu za 2021. godinu predvidela novo zaduživanje opštine Merošina u visini od 10 miliona dinara, dok je 6 miliona dinara predvidela za otplatu duga. Logično, postavlja se pitanje ima li kraja ovom zaduživanju opštine Merošina. Očigledno je javnost najveći neprijatelj naprednjačkog kartela u Merošini.”

Stoji u Saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com