Društvo

Saobraćajnice uglavnom prohodne. Bačeno 48 tona soli u Nišu

U toku noći radilo je osam ekipa JKP “Mediana” Niš na čišćenju snega sa kolovoza, bačeno je 48 tona soli, sapštilo je ovo preduzeće. U dnevnoj smeni radi devet ekipa, koji pre svega čista saobraćajnice, ali i mostove, autobuska stajališta prilaze pešačkim prelazima, trotoare.

 

„Saobraćajnice su uglavnom prohodne. Bilo je manjih problema prema selima, na ulicama na kojima ima uspona, poput Sićeva, Kravlja, Kalač Brda“, kazao je komandant Zimske službe Nenad Stanković.

Sneg i dalje  pada, ali je temperatura u plusu pa ekipama nije otežano čišćenje. Sve ekipe su maksimalno angažovane.

„Za čišćenje grada koriste se mala vozila i angažovano je od jutros  32 radnika. Takođe se čiste i parkovi, gde radnici “Zelenila” čiste sneg. Na čišćenju parkovskih površina angažovano je trenutno 4 traktora“, ističu u JKP Mediana.

Prema rečima nadležnih službi planirano je da se danas baci oko 70 tona soli. Oni apeluju na građane da očiste sneg ispred svojih lokala, ali je apel upućen i ostalim građanima da očiste sneg ispred svojih kuća ili ulaza u stambene objekte.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button