Hronika

Saobraćajni veštak svedočio o udesu na naplatnoj rampi “Doljevac”

Saslušanjem Borisa Antića, predstavnika Komisije veštaka Saobraćajnog fakulteta u Beogradu u Osnovnom sudu u Nišu danas je nastavljeno sudjenje vozaču “Koridora Srbije” Dejanu Stanojeviću za udes na naplatnoj rampi Doljevac u kojem je nastradala Stanika Gligorijević (52) iz Debelice, a još pet osoba je teže ili lakše povređeno.

Foto: B.J.

Stanojević se tereti da je “škodom superb”, službenim automobilom preduzeća “Koridora Srbije”, 31. januara udario u vozilo u koje je čekalo na naplatnoj rampi da plati putarinu, a u kojem je stradala Stanika Gligorijević (52), dok su njena sestra Mirjana i zet teško povredjeni.

Foto: B.J.

Među povredjenima u udesu bio je i direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić. Govoreći o kretanju “škode superb” neposredno pre udesa i u momentu udesa, Antić je rekao da komisija veštaka ne može da kaže da li se automobil destabilizovano kretao jer u video zapisu sa naplatne rampe nedostaje taj deo snimka.

“Video zapis se prekida u 8,30 časova i nastavlja u 8,32 časa, a do nezgode je došlo u 8,31 čas. Imajući u vidu druge elemente i spise, nismo našli da se “škoda” pre sudara kretala destabilizovano u smislu zanošenja levog ili desnog boka”, izjavio je Antić.

Prema njegovim rečima, ukoliko je i bilo leda i ulja na kolovozu bilo ga je mestimično, a na osnovu video zapisa sa naplatne rampe, komisija veštaka nije videla da su se druga vozila kretala destabilizovano. Antić je istakao da komisija veštaka ostaje pri analizi i veštačenju iz maja 2019. godine. Prema njegovim rečima, saobraćajno-tehničko veštačenje dopunjeno je samopodacima o postupanju zimske službe, ali ti podaci ne menjaju stanje stvari.

Foto: B.J.

Pred sudom je danas trebalo da svedoči i policajac Nikola M. koji sačinio službenu belešku o udesu, ali se nije pojavio pred sudom, kao ni njegov kolega Bratislav M. zbog čega ih je sudija Miško Radivojević kaznio sa 50.000 dinara. Radivojević je ročište na kojem će biti predočeni dokazi i iznete završne reči zakazao za 20. April. On nije isklljučio mogućnost da na tom ročištu bude izrečena i presuda, ali je kazao da će to zavisiti od dužine trajanja saslušanja policajca Nikole M. i završnih reči..

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com