Društvo

Saobraćajni poligon u OŠ „Njegoš“ otvoren za sve niške đake

U godini kada obeležava 132 godine rada, OŠ „Njegoš“ je dobila nov saobraćajni poligon. Opremljen je svom neophodnom signalizacijom, a njegovu rekonstrukciju finansirao je grad Niš sa pet miliona dinara.

Saobraćajni poligon je obnovljen u skladu sa novim saobraćajnim propisima i ubuduće će moći da se koristi i kao kabinet na otvorenom, za izvođenje nastave obrazovnih nastavnih predmeta na kojima se izučava saobraćajna kultura.

Osim učenika škole „Njegoš“, saobraćajni poligon će u edukativne svrhe moći da koriste i predškolske ustanove, kao i učenici ostalih škola u gradu.

Foto: G.M.

Umesto stare sada imamo nove, proširene staze, koje predstavljaju model gradskih saobraćajnica. Urađene su raskrsnice, kružni tokovi, pešački prelazi, postavljena saobraćajna signalizacija, kao i dva semafora, rečju, sve ono sa čime se građani i deca svakodnevno susreću. Poligon pruža mogućnost da đaci svoje teoretsko znanje sa časa primene i u praksi. Tako će najbolje uvideti gde greše i kako da postupe pravilno kada se nađu u saobraćaju, bilo kao pešaci, biciklisti, ili, kasnije kao vozači automobila“, kažu u ovoj osnovnoškolskoj ustanovi.

Foto: G.M.

Prvi saobraćajni poligon u OŠ „Njegoš“ datira iz perioda nekadašnje Jugoslavije. Ovde su se nekada održavala takmičenja u poznavanju saobraćaja iz tehničkog obrazovanja, a danas, kada imaju uslove za to, u školi planiraju da obnove ta takmičenja.

Foto: G.M.

Najstarija škola na Panteleju, a treća u gradu

Škola je počela da radi davne 1887.godine u Jagodinmali, a nastava u današnjem objektu krenula je od 1953. godine.

Ime Petra Petrovića Njegoša, filozofa i jednog od najvećih slovenskih pesnika, škola nosi od 1928. godine i jedna je od retkih u gradu koja nije menjala ime.

Foto: G.M.

OŠ „Njegoš“ je najstarija osnovnoškolska ustanova na teritoriji GO Pantelej, a treća u gradu. Pre nje u Nišu su osnovane škole „Učitelj Tasa“ i „Vožd Karađorđe“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com