DruštvoServisne

Saobraćaj na lokalu ograničen, radi se u visinskim delovima grada

Centralne gradske ulice u Nišu su prohodne ali na njima ima snega, bolja prohodnost ulica u visinskim delovima grada očekuje za nekoliko sati, rekao je Dragoslav Pavlović, generalni direktor JKP “Mediana”.

Saobraćaj na lokalu je organičen zbog bezbednosti putnika i vozača, savetuje se oprez, ističe za Niške Vesti Sveta Manić, šef zimske službe u gradu.

“Biće nam potrebno nešto vremena da ulice dovedemo u bolje stanje. Za čitav krug čišćenja grada nam je potrebno četiri sata, tako da već oko 10 sati očekujem znatno bolju situaciju u gradu”, kaže Pavlović.

Foto: Niške Vesti

Vozila ovog niškog javnog preduzeća su trenutno u ulicama koje tradicionalno imaju problem sa prvim snegom.

“Vozila i mašine su trenutno u Durmitorskoj, Njegoševoj, Konvalučkoj, Svetolika Rankovića, Mokranjčevoj. Čiste se i trotoari a ja pozivam Nišlije da na automobilima koriste zimske pneumatike i koriste autobuse gradskog prevoza”, kaže direktor Mediane.

Zimska služba čisti ulice sa 9 vozila koja su neprestano na terenu.

Foto: Niške Vesti

U gradu je prohodno, ali je saobraćaj na lokalu ograničen, kaže šef zimske službe Sveta Manić.

„Sve linije na lokalu su skraćene, prema Kravlju, Leskoviku, Cerju, Pasjači, Oreovcu i Radvnom dolu”, kaže Sveta Manić, šef zimske službe u Nišu.

Manić dodaje da ovim putevima mogu da prođu neka privatna vozila, hitna pomoć ali se vozačima gradskog prevoza ne savetuje zbog bezbednosti.

“AB putogradnja trenutno čisti lokal da obezbedi bolju prohodnost, jer je noćas na već očišćene puteve pao novi sloj snega”, kaže Manić za Niške Vesti.

Zbog snega i leda na kolovozu skraćene su pojedine linije u samom gradu. Infarmacije o skraćenju možete pogledati OVDE.  Informacije o redu vožnje gradskih autobusa: 018/505-656, 018/505-665 i 066/80-60-045

Foto: Niške Vesti

Apel za pažnju na ledu i snegu stiže i od lekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Komunalna policija kontroliše da li se i kako čiste trotoari. Nišlije su svesne obaveze i redovno čiste sneg ispred domova i lokala. Nijedan prekršajni nalog nije napisan”, kaže Milan Đorđević, načelnik niške Komunalne policije.

U Meteorološkoj opservatoriji koja se nalazi u niškoj Tvrđavi izmerena je visina snežnog pokrivača 12 centimetara, novi sloj snega je debljine 5 centimetara.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com