Politika

Sanja Stajić biće nova načelnica Nišavskog upravnog okruga

Dr Sanja Stajić, predsednica Opštine Merošina, biće nova načelnica Nišavskog upravnog okruga, saznaju Niške Vesti. Sotirovski je obavljala tu funkciju od 2017. godine, dok je pre nje načelnik Nišavskog okruga osam godina bio dr Aleksandar Cvetković.

Načelnika Nišavskog upravnog okruga imenuje Vlada Srbije. Nakon što Dragana Sotirovski bude postavljena na mesto gradonačelnika Niša, mesto će biti upražnjeno, a prema tvrdnjama našeg izvora Sanja Stajić je najozbiljniji kandidat za tu funkciju.

Sanja Stajić je rođena 1977. godine, osnovnu školu završila je u Sečanici, a srednju medicinsku u Nišu. Diplomirala je na medicinskom fakultetu u Nišu 2004. godine. U Domu zdravlja u Merošini počela je da radi 2011. godine, a 2012. postaje načelnik Opšte službe. Iste godine izabrana je i za predsednicu Opštine Merošina. Obavljala je i funkciju predsednice merošinskog parlamenta, a od 2019. godine obavlja funkciju privremenog organa ove opštine na jugu Srbije.

Da podsetimo, Dragana Sotirovski biće nova gradonačelnica Niša, a njen izbor se očekuje na sutrašnjoj sednici Skupštine grada. Na istoj sednici biće izabrani i članovi gradskog veća.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Majko mila…. i dalje- Sjase Kurta da uzjase Murta!
    Sto ova ne radi u zdravstvu kad hoce da bude Dr.????
    Nikada mi necemo unapred.

  2. Nema ona iskustvo za doktora ako je bila načelnik. …..to su kadrovi koji bez prakse dobijaju rukovodeca mesta i onda ne znaju ništa drugo da rade . Mada verovatno me znaju ni te rukovodeće poslove . …..bitno da so podoban i sa skupiš dovoljno glasova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com