Virus KoronaZdravlje

Sanirana epidemiološka žarišta na jugu Srbije

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije i šef Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislav Nedimović izjavio je danas da je epidemiološka situacija u tom delu Srbije mirna i da su sva žarišta koja su postojala u proteklom periodu sanirana.

Nedimović je za današnje izdanje dnevnog lista “Blic” istakao da je situacija relativno umirena, ali je sa aspekta stanja u gerontološkim centrima takva da zahteva pažnju.

On je podsetio na to da su dve privremene bolnice u Nišu – Hala „Čair“ i Dom učenika ispražnjene i stavljene u stanje mirovanja.

Građani Nišavskog i Topličkog okruga pružili su puni doprinos borbi protiv koronavirusa iskazanom disciplinom, ukazao je ministar i istakao da je procenat pozitivnih na taj virus pao ispod pet odsto, što je neuporedivo bolje nego polovinom ovog meseca.

Nedimović je rekao da je ministarstvo na čijem je čelu dalo veliki doprinos u borbi protiv pandemije, navodeći kao primer proizvodnju natrijum-hipohlorida, alkohola, kvasca, prenamenu laboratorije za bezbednost hrane u korona laboratoriju, kao i prevođenje nekoliko veterinarskih laboratorija u humane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com