Društvo

Sandra proslavila svoju školu (FOTO)

Sandra Janković, učenica drugog razreda Pravno poslovne škole u Nišu, osvojila treće mesto na republičkoj Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima u konkurenciji 536 takmičara iz cele Srbije.

Ništa čudno, reći ćete, neko je osvojio i drugo i prvo mesto. To je tačno, ali nagrade iz književnosti godinama unazad dobijaju prevashodno učenici gimnazija. Sandra Janković je prva učenica Pravno poslovne škole, koja je za sve godine njenog postojanja, osvojila nagradu na takmičenju iz književnosti.

“Nisam ni sanjala da ću se u Niš vratiti kao trećeplasirana u Srbiji. Tim pre što nagrade iz književnosti uglavnom osvajaju gimnazijalci, ali mi je bilo drago da drugi put učestvujem u ovako prestižnom nadmetanju iz književnosti”, kazala je Sandra.

“Književnost, odnosno srpski jezik kao predmet, obožavam odmalena. Konkretno, za takmičenje ne možes da se uvežbaš, potreban je temeljit rad na svim časovima i ljubav prema ovom predmetu.  Ja ljubav posedujem, a sa mojom profesorkom Milenom Brkić sam puno radila posle časova i kod kuće. I, eto, rezultat nije izostao”, dodala je.

Njena profesorka i mentor, Milena Brkić, kaže da je Sandra veoma vredna i pametna devojčica, i da je nagrada plod isključivo njenog rada i truda.

“Njeno treće mesto je utoliko vrednije od ostalih, što niko do sada u našoj skoli od njenog postojanja do danas nije osvojio ovakvu nagradu. Ako se tome doda da je za takmičenje morala da se priprema više od njenih vršnjaka iz gimnazije, jer oni rade po širem programu i sa više časova srpskog jezika i književnosti, njen uspeh je i više od trećeg osvojenog mesta”, rekla je.

Milena Brkić dodaje da su bolji od Sandre bili samo učenici iz filoloških gimnazija.

Treba svakako reći da je Književna olimpijada, koja postoji pet godina, takmičenje koje, za razliku od drugih, zahteva učešće takmičara na svim nivoima, počevši od školskog, preko opštinskog i regionalnog, pa sve do republičkog.

Sandra je sve te stepenice uspešno prošla.

Sandra Janković je skromna, pametna i ne baš pričljiva devojčica. Tako da, ono što nosi u sebi, može da pokaže na pravi način samo na ovakvim mestima gde ne postoji tuđa pomoć, veza ili nečije protežiranje. Postoji samo takmičar, sa olovkom u ruci i znanjem u glavi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com