Društvo

Sanacija Tvrđavskog mosta teče po planiranoj dinamici, u toku je popločavanje

Na Tvrđavskom mostu, na pešačkom delu, počelo je postavljanje ploča, kaže Nebojša Lovič, direktor Direkcije za izgradnju grada. Prema njegovim rečima radovi na mostu, ukoliko sve bude teklo predviđenom dinamikom, biće završeni do kraja godine.

Osim na mostu, radi se i na završetku izgrdanje nove fontane koja se nalazi na nekadašenjm parkingu preko puta Gradske kuće.

‘’Na Tvrđavskom mostu počeli su radovi na postavljanju orto-ploča na delu gde je nekada bila pešačka staza’’, kaže Nebojša Lović. ‘’Radovi će biti završeni za dve nedelje, nakon čega sledi peskarenje mosta, postavljanje hidroizolacije i završno popločavanje granitnim pločama’’.

Foto: V.P.

U skopu sanacije Tvrđavskog mosta proveravaju se i njegovi nosači što je od posebnog značaja za bezbednost.

‘’Završavaju se i radovi na izgradnji fontane. U toku je montiranje same fontane. Nakon toga počeće radovi na njenom popločavanju’’, kaže Lović.

Rekonstrukcija centralnog gradskog trga obuhvatila je i rekonstrukciju Starog parka koja je završana. U parku je postavljen poseban sistem za navodnjavanje kako bi trava ostala zelena tokom celog leta, urađene su i popločane staze, ostavljen nov mobilijar koji je obuhvatio klupe za odmor i kante za sitno smeće, a posađeno je i blizu 80 sadnica drveća.

Na samom Trgu kralja Milana postavljene su i nove svetiljke koje su zamenile stare, a ove su posle repariranja postavljene u Starom parku. Trenutno se na centralnom gradskom trgu uređuje zelena površana. Novina je što je od jesenjeg rasada cveća napravljena silueta niške Tvrđave koja može da se vidi iz pravca česme koja se nalazi na trgu jer je pad zelene površine u tom pravcu. I na samom trgu su postavljene kante za odlaganje sitnog otpada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Ljudi bree, pa dete vidi da su nanosili boju na zarđale delove!! Most se toliko loše radi da je to kriminal!!!

  2. Штрокаве и замочане канте замениће се до идуће године, колико ће и ово чудо од моста да издржи, како се и колико адаптира. А фонтана изнад тоалета који смрди нашироко и надалеко је право ремек дело. И њу ће да опслужује екипа мајстора, свакодневно, као и код Амбасадора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com