Kultura

“Samuraj” Petar Strugar najbolji glumac 5. večeri “Filmskih”

Filmovi “Jesen samuraja” i “Biser Bojane” obeležili su peto veče Filmskih susreta. Jesen Samuraja, koji potpisuje Danilo Bećković, donosi nam priču o profesionalnom karatisti Vladici i njegovom povratku u rodni grad, zaljubljivanju, padu I ponovnom uzletu… Film Milana Karadžića “Biser Bojane”, govori o mladom lekaru Djordju Popoviću, koji dobija anonimni poziv da upozna svog oca…

Za ulogu glavnog junaka Vladice u komediji “Jesen samuraja”, Petar Strugar je dobio ovacije niške publike, kao i laskavu titulu glumca večeri.

“Pripreme su trajale jako dugo, uloga je, jednostavno, to zahtevala. Scene borbe sam radio sam, bez dublera. Na ovakav način filmovi kod nas nisu rađeni, ovo ostvarenje je, zapravo, posvećeno borilačkim sportovima.Posvetio sam se tome maksimalno da bi na kraju ispalo kako treba.”, izjavio je Petar Strugar.

Nakon dužeg vremena, u ovom ostvarenju publika je mogla da uživa i u uvek maestralnoj glumi Vlada Jovanovskog, makedonskog glumca, koji tumači ulogu misterioznog albanca Skendera.

Ono na što mi je drago je što sam se dogovorio sa rediteljem je da ne ganjamo neki stereotip, kako ljudi zamišlja da bi trebalo da izgleda Albanac u Beogradu“, kaže Jovanovski.

Posebne simpatije publike na Letnjoj pozornici zadobio je Petar Novićević, u ulozi karatiste Vukašina.
Nišlije će večeras, šeste festivalske večeri, imati priliku da pogledaju filmove “Kozje uši” i film “Igla ispod praga”. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com