Sport

Šampionska 2018. godina za KBK „Niš“ i BK „Vitez“

Kik bokseri kluba „Niš“ u šampionskom stilu završili su takmičarsku 2018. godinu. Ukupno su osvojili 126 medalja, od čega 68 zlatnih, 32 srebrne i 26 bronzanih. Na klubskom nivou osvojena su 9 pehara, a takmičari su 13 puta podigli pehar na različitim takmičenjima. Takođe, osvojena su i tri profesionalna pojasa u 2018. godini.

Trener kluba, ujedno i trener reprezentacije, Srđan Radulović protekle godine imao je iz KBK „Niš“ šest reprezentativaca: Novaka Radulovića – seniora i Nedu Brkić, Nataliju Savić, Sandru Savatić, Patrika Buzu i Erika Buzu – juniore.

 

Foto: KBK Niš

Posebno treba naglasiti da su takmičari KBK „Niš“ 2018. godinu završili i kao apsolutni šampioni Srbije, centralne Srbije i apsolutni šampioni „Balkans Best Fighters-a“.

Takmičari su bili uspešni i u olimpijskom boksu, tako da su kao Boks klub „Vitez“, osvojili ekipno prvo mesto na nivou jugoistočne Srbije, sa 8 medalja (sedam zlatnih i jedna srebrna).

Na nivou cele Srbije BK „Vitez“ zauzeo je ekipno četvrto mesto u konkurenciji od 78 klubova, osvojivši u prethodnoj godini pet medalja (tri zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu). Dok su u bokserskoj reprezentaciji Srbije iz BK „Vitez“ nastupila dva takmičara: Nikola Lazarević (mladi) i Ognjen Mitrović (školarci).

Nakon uspešne godine takmičari počinju pripreme za sezonu 2019. godine od 3. januara u novoj sali na Bulevaru Nemanjića.

Foto: KBK „Niš“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com