Virus Korona

Samo širok opseg vakcinacije može koronu da gurne u zaborav

Broj pozitivnih Nišlija na koronavirus na dnevnom nivou već danaima je isti, ne opada, i to je ono zbog čega bi morali da se zabrinemo, kaže profesor dr Zoran Perišić, direktor Kliničkog centra Niš. Da bi smo se uspešno izborili sa koronom neophodan je širok opseg vakcinacije, dodao je.

Komentarišući vakcinaciju zdravstvenih radnika Perišić je kazao da je u prvom krugu vakcinisano oko 650 radnika Kliničkog centra. Oni su izrazili želju da prime Fajzerovu vakcinu.U narednoj fazi će biti omogućena aplikacija vakcine i drugih prpozvođača. Prema njegovim procenama vakcinisaće se ukupno oko 900 od 3.500 zaposlenih u Kliničkom centru.

“Očekujemo nove isporuke vakcine, to se određuje u Ministarstvu zdravlja , i onda će I oni koji su izabrali neku drugu vakcinu, rusku ili kinesku, moći da budu vakcinisani.Samo veliki broj vakcinisanih građana Srbije garantuje jedan opšti nivo imuniteta koji će biti takav da možemo da gurnemo epidemiju u zaborav”, kazao je dr Zoran Perišić.

U kovid klinikama niškog KC danas je bilo hospotalizovano dva pacijenta manje u odnosu na prethodni dan. Trenutno je hospitalizovano 236 pacijenata.

“Broj zaraženih u Nišu je neprekidno negde oko stotinu I to treba da nas zebrine.Juče ih je bilo 96. Još jednom apelujem na sve građane da se, po pojavljivanju prvih simptoma, odmah jave u neku od kovid ambulanti. Svi za koje je to potrebno ima lekova za njihovo lečenje”, kazao je Perišić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com