Politika

Samo mesec i po dana nakon usvajanja budžeta, GO Pantelej usvaja i njegov rebalans

Skupština gradske opštine Pantelej usvojila je rebalans budžeta za 2020. godinu i to u februaru mesecu, samo mesec i po dana od usvajanja budžeta za ovu godinu.

 

I dok predsednik ove Gradske opštine Bratimir Vasiljević kao razlog za rebalans navodi zahteve građana i obećava da će novac biti upotrebljen za rampe za osobe za invaliditetom, mobilijar, podzemne kontejnere i finansiranje javnih radova, predstavnici opozicije ovu odluku kritikuju.

“Mi smo ovde da ispoštujemo zahteve građana”, ističe predsednik Opštine.

 

Odbornik Slaviša Dinić kaže da se ovde radi o zameni teza, a rebalans se usvaja bez javne rasprave.

Nema novih prihoda, dodaju se samo rashodi za klasičnu kupovinu glasova. Ono što se nisu dosetili krajem decembra sada to čine naknadnom pameću, pred raspisivanje izbora. Javna rasprava nije održana ni prilikom izrade budžeta osim u njihovom uskom krugu, a kamo li sada. Кao podstiču javne radove, postavljaće mobilijare i hlorisati vodu, ne znam zašto je bio problem da se to planira prilikom usvajanja budžeta. Ali potrebno je ubrizgati dodatnih 20 miliona narodnih para da bi se neko uposlio na par meseci, obavezao svoju porodicu i prijatelje da glasaju i posle naravno dobije šut kartu. Istorija se ponavlja”, rekao je Dinić.

Rebalansom budžet će iznositi 208 miliona dinara, dok je pre izmena iznosio 192 miliona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Zasto se dopunjuje budzet? Pa vi cete ga menjati neogranicen broj puta. To samo znaci nerealno planiranje budzeta, iako ne postoje vanredne i nepredvidjene okolnosti koje zahtevaju promenu budzeta. Koliko je lokalna valast uspela da prikupi umesto sto trosi kakav je zavrsni racun? Za koje je rashode prikupljeni novac utrosen???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com