DruštvoSport

SALE I JAPA VEČNO bodre Radnički sa južne tribine

Aleksandar Živković – Sale Jatak i Saša Stojanović – Japa, dvojica prijatelja, Meraklije, zauvek će bodriti Radnički sa južne tribine stadiona “Čair”, sa koje su davali podršku klubu i verno ga pratili decenijama.

Mural posvećen Saletu i Japi ispod južne tribine stadiona uradio je mladi Niški umetnik Sava Mišić, koji je pre dve godine uradio i mural posvećen herojima sa Košara.

“Ja sam se čuo sa nekim poznanicima Meraklijama, oni su me zvali da se dogovorimo oko toga da uradimo mural posvećen njihovim drugarima – Saletu, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći i Japi, koji je nedavno preminuo”, kaže Sava Mišić.

Rešili su da posvete čitav jedan zid njima dvojici, pošto su, ističe on, bili nerazdvojni prijatelji.

“Bavim se slikarstvom i radim murale, a ovo mi je posebno bio izazov, ali i zadovoljstvo da uradim takvo delo. Ovo je veliko delo, kako bi se sačuvalo sećanje na njih dvojicu”, kaže Mišić.

Foto: Sava Mišić; fejsbuk profil

Mural je, dodaje, radio ukupno četiri dana.

“Sale Jatak urađen za jedan dan, 21. maja. Prekjuče je završen Japa, njega sam radio tri dana”, rekao je Mišić.

Mural posvećen Saletu i Japi čuvaće sećanje na dvojicu drugara, a mlađim generacijama koje će tek tuda prolaziti, govoriće o tome šta znači prijateljstvo, odanost i ljubav prema klubu i gradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Gospodine Misicu,svaka Vam cast!Tacno tako ,Yapa je draga kompleksna licnost,naravno da Vam je trebalo tri dana za njega.Izuzetni ljudi,neponovljivi,dosledni.Bila mi je cast sto su bili deo mog zivota,a velika tuga sto ih vise nema!NIJE VAZNO ODAKLE SI SVE DOK ZNADES KUDA PUTUJES…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com