DruštvoZdravlje

Sajam za penzionere u Oficirskom domu

Dvodnevni Sajam za penzionere na kome najstarije Nišlije mogu da provere svoje zdravlje, ali da dobiju „senior karticu“ i kupe proizvode zadrugara sa juga Srbije i rukotvorine ovdašnjih domaćica, otvoren je danas u Oficirskom domu u Nišu.

Svečanom otvaranju prisustvovali su ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić, naroni poslanik Hadži Milorad Stošić, gradski većnik Mirko Zečević, predstavnici Doma zdravlja i brojni penzioneri. Krkobabić je podsetio da je reč o drugom po redu Sajmu penzionera koji se organizuje u Nišu i petom po redu koji se organizuje u našoj zemlji.

„ U svim regionalnim centrima trebao da bude takvih sajmova kako bi penzioneri mogli povoljnije da dodju do namirnica i usluga. Penzioneri su podneli najveći teret javnih finansija i mi im zahvaljujemo na tome, ali nije dovoljno reći samo „hvala“. Sajam je jedan praktičan vid zahvalnosti“, istakao je Krkobabić.

On je rekao da penzioneri u Srbije troše godišnje pet milijardi evra i najmanje što trgovinski lanci i korporacije “mogu da učine u znak zahvalnosti je da im izadju u susret odredjenim popustima“.

Gradski većnik Mirko Zečević podsetio je da u Nišu živi preko 60.000 penzionera i dodao da je Sajam način da im se približe odredjeni proizvodi i usluge. Posetioci sajma mogu da besplatno provere krvni pritisak i visinu šećera u krvi, informišu se o pravima iz oblasti socijalne zaštite, o uslugama gerontodomaćica, o načinu prijave nasilja nad starima, ali i drugim korisnim stvarima koje im život u „trećem dobu“ mogu učiniti boljim.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com