Društvo

Sajam za najstarije sugrađane

Naši najstariji sugrađani na Petom sajmu penzionera koji će se održati 8. i 9. decembra u Oficirskom domu moći će besplatno da provere svoj vid i konsultuju se sa oftamologom, da izmere krvni pritisak i šećer u krvi, a dobiće i brojne vaučere sa popustom za usluge, pomagala i putovanja, rečeno je između ostalog tokom najave Sajma penzionera u Gradskoj kući.

Cilj ove manifestacije je da penzioneri kvalitetno provedu slobodno vreme, da se zabave i druže, učestvuju u različitim radionicama, koncertima, nagradnim igrama, kao i da na jednom mestu provere svoje zdravstveno stanje. U organizaciji sajma učestvuje i grad Niš. Ulaz na sajam je besplatan za sve penzionere i to od 10 do 18 sati. Svečano otvaranje Sajma biće u subotu, 8. decembra u 13 sati.

„U odnosu na prošlogodišnji sajam ponuda saadržaja je sada veća, drugačija je i organizacija i drugačiji pristup sadržajima. Biće više proizvoda i usluga ponušenih našim penzionerima, a između ostalog biće tu i jedan poseban Sajam zadrugara koji će imati prodajni karakter i gde će naši zadrugari ponuditi penzionerima robu po povoljnijim uslovima“, kaže Mirko Zečević, gradski većnik. „U Nišu ima oko 62.000 penzionera i ovog puta ih sve pozivamo da posete sajem jer će svako naći nešto za sebe na njemu, a tu je mogućnost druženja u ova dva dana“.

Prema rečima organizatora, ovaj sajam biće prilika da se penzioneri vide ali i da probaju proizvode i usluge koje su namenjene isključivo njima.

„Naša organizacija broji preko 8.500 članova i oni će svi biti pozvani da dođu, da vide šta se to izlaže, šta mogu da pronađu za sebe, da provere svoje zdravlje“, kaže Slavoljub Savić, sekretar Gradske organizacije penzionera Niš. „Neko će od njih na sajmu izabrati letovanje ili zimovanje, sve zavisi od njihove materijalne situacije, zabaviće se uz kulturno umetnički program koji smo pripremili za njih. Biće izloženi i ručni radovi. Organizovali smo za njih i nagradnu igru, ali nagrade neka za sada ostanu tajna, mada, biće tu dosta putovanja, poseta banjama i slično“.

Dom zdravlja je svake godine učestvuje na Sajmu penzionera.

„Dom zdravlja je prepoznao penzionere kao posebnu osetljivu socijalnu grupu koja pored redovne zdravstvene zaštite zahteva i posebnu brigu i posebne preventivne aktivnosti“, istako je dr Radovan Mihajlović, pomoćnik direktora Doma Zdravlja u Nišu. „Zbog toga će lekari Doma zdavlja tokom dva dana održavanja Sajma biti svakog trenutka na njemu. Učestvovaće tri naše službe, pre svega služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, potom služba za kućno lečenje i palijativna služba.Lekari iz svih ovih službi će razgovarati sa penzionerima, upoznati ih sa zdravom ishranom i zdravim stilovima života, objasniće im koja su njihova prava koja mogu da ostvare ali i kako sprečiti nasilje u porodici jer su starije osobe izložene i tome. Biće organizovano i puno preventivnih pregleda“, kaže dr Radovan Mihajlović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com