Društvo

Sajam turizma u Nišu u znaku tri veka Niške tvrđave

U Nišu se od 30. marta do 1. aprila održava 24. Međunarodni sajam turizma – najznačajnija turistička manifestacija jugoistočne Srbije. Ovog puta ponovo će se održati u hali „Čair“, što je poslednji put bio slučaj 2019. godine. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Republika Severna Makedonija, koja će predstaviti svoju kulturu i turističke potencijale.

Jedan od partnera sajma je i Privredna komora Srbije koja će organizovati B2B sastanke, koji su od velikog značaja za povezivanje turističkog sektora, unapređenje i razvoj turizma. U okviru sajma održaće se i sastanci i povezivanje turističke privrede u okviru tržišta Otvorenog Balkana, sa nosiocima turističke ponude – Srbija, Severna Makedonija i Albanija.

“Tokom tri dana trajanja sajma predstaviće se više od 150 izlagača iz Srbije i regiona – turističke destinacije, turističke organizacije, turoperatori i turističke agencije, organizatori aktivnog odmora i manifestacija, hotelijeri, vinari, proizvođači suvenira i mnogi drugi”, saopštili su u Turističkoj organizaciji Niša.

U saradnji sa Udruženjem turističkih vodiča Niša i Srbije 31. marta biće organizovano predstavljanje arheološkog nalazišta „Medijana“. Takođe, biće održana i promocija „Nišvila“, a poseban program posvećen je obeležavanju tri veka Tvrđave.

„Nišlijama će biti predstavljena raznovrsna ponuda za predstojeću letnju sezonu uz organizovane nagradne igre izlagača, dodatnih popusta i specijalnih aranžmana. Svakoga dana od 10 do 19 časova različite destinacije će imati i predstavljanje svojih turističkih potencijala, dok će organizatori Buregdžijade 31. marta od 10 časova promovisati burek, a Udruženje ugostitelja Niša gastronomske specijalitete karakteristične za Niš. Lokalne vinarije organizovati degustaciju i predstavljanje svojih vina svim posetiocima i izlagačima“, ističu organizatori.

Svim gostima koji dolaze u Niš biće priređena poseta kulturno-istorijskih lokaliteta u Nišu, a 1. aprila će biti organizovana promocija Cerjanske pećine i otvaranje letnje sezone i novih pešačkih staza u saradnji sa „Nature travel office-om“.

Radno vreme će biti od 10 do 19 časova, a ulaz za posetioce je besplatan. Organizator sajma je Turistička organizacija Niš, pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Program 24. Međunarodnog sajma turizma

Četvrtak, 30. mart 2023. godine
11.00 – Svečano otvaranje 24. Međunarodnog sajma turizma
13.00 – 17.00 4. Međunarodna konferencija o turizmu, hotel Tami Residence
• I panel – „Izazovi u MICE industriji nakon pandemije i značaj razvoja MICE industrije za turističku destinaciju“, 13.00 – 14.30
• II panel – “Biznis u turizmu – najbolje evropske prakse”, 15.30 – 17.00

Petak, 31. mart 2023. godine
10.00 – 12.00 Promocija manifestacije Dani bureka, promocija domaće radinosti i zanatlija iz Niša
11.00 – 13.00 Predavanje o kulturnom turizmu, hala Čair
• I panel – Nove postavke na Arheološkom nalazištu Medijana i ostalim lokalitetima Narodnog muzeja Niš;
• II panel – Aktuelni problemi vodičke službe u Srbiji
14.00 Predavanje – Storytelling u turizmu – priča koja prodaje, hala Čair

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Што се Већнице за културу и туризам тиче може бурек и пљескавице. Три века Тврђаве, ће обележити њено урушавање од растиња, које куља из зидина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com