Ekonomija

Sajam privrede i preduzetništva u hali Čair

Ovogodišnji Sajam privrede i preduzetništva koji se, drugu godinu zaredom, organizuje u niškoj Hali „Čair“, održaće se 13. i 14.decembra, organizator je Gradska opština Pantelej, a pokrovitelj Grad Niš.

Cilj Sajma je međusobno povezivanje i promocija proizvoda malih i srednjih preduzeća i preduzetnika sa teritorije Gradske Opštine Pantelej, Grada Niša i jugoistočnog regiona kao najnerazvijenijeg područja Srbije.

Prema rečima Bratimira Vasiljevića, predsednik Gradske opštine Pantelej, pripreme za sajam su trajale preko šest meseci jer se radi o “vrlo odgovornom i ozbiljnom“ poslu.

Svečano otvaranje Sajma je u četvrtak u 12 sati, a Sajam će za posetioce biti otvoren od 10 do 22 sata. Ulaz je besplatan.

“Nadamo se da će Sajam biti uspešen, drugi je po redu i borimo se da postane tradicija”, dodaje Bratimir Basiljević. “Grad Niš kao veliki kulturni, obrazovni, sportski i privredni, zaslužuje jednu ovakvu manifestaciju, a lokalna samouprava nema prečeg zadatka od toga da bude servis građana i servis privrede. Od privrede svi živimo i bez ove grane nema ni privređivanja ni života”.

Prema njegovim rečima Sajam je od značaja kako za privrednike tako i za grad u celini.

“Ako ovakvim sajmovima mogu da se pohvale Novi Sad kod nas ili Plovdiv u susednoj Bugarskoj, zašto ne bi mogao i Niš da okupi privrednike na jednom mestu”, kaže Vasiljević. “To je bio jedan od glavnih motiva za organizovanje jedne ovakve manifestacije”.

On dodaje da će ove godine na sajmu učestvovati preko stotinka lokalnih samouprava od Inđije do Preševa.

“Na Sajmu će ove godine biti prisutni i stari zanati, a organizovaćemo i sajam zapošljavanja kao i sajam dualnog obrazovanja. To je novena ove godine i biće to dobra prilika da nas posete i predstavnici srednjih škola u kojima je zaživeo ovaj oblik obrazovanja budući da su oni, zbog prakse, upućeni na privrednike”, ističe Vasiljević.

Sajam je prilika da se na njemu sretnu privrednici, da razmene iskustva ali i da sklope nove poslove.

“To i jeste naš cilj, da se privrednici sreću, da razmenjuju iskustva, nove tehnologije i sve što je potrebno da bi proizvodnja bila uspešnija”, dodaje Vasiljević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com