Društvo

SAJAM MENTALNOG ZDRAVLjA U HOLU UNIVERZITETA

Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra Niš, u saradnji sa Savezom studenata Univerziteta u Nišu, u ponedeljak 11. oktobra organizuje Sajam mentalnog zdravlja. Umesto u dvorištu, zbog moguće kiše, Sajam će biti održan u holu Univerziteta od 16 do 19 sati.

Ove godine tema je psihološki imunitet.

Deveti put zaredom volonteri Psihološkog savetovališta SKC-a organizuju Sajam mentalnog zdravlja. Posebna pažnja ovog puta usmerena je ka razvoju i očuvanju psihološkog imuniteta.

Pitanja kojima će se naši psiholozi posebno posvetiti su:
– Šta sve može ugroziti psihološki imunitet i šta je važno za njegovo očuvanje?
– Kakvu ulogu u zaštiti psihološkog imuniteta imaju mehanizmi odbrane i na koji način se možemo lakše boriti sa stresom?
– Šta podrazumeva briga o sebi i kako ona doprinosi psihološkom imunitetu?
– Koji je značaj umetnosti i kreativnosti po pitanju mentalnog zdravlja?
– Šta su psihološko savetovanje i psihoterapija i kako doprinose razvoju psihološkog imuniteta?

Ovogodišnji sajam je nova prilika da se građani detaljnije informišu o tome gde mogu pronaći psihološku podršku i kako da u teškim situacijama budu podrška i sebi i drugima.

Iz Savetovališta najavljuju da posetioce na štandovima očekuje puno materijala i interaktivnih testova i zadataka. Sajam je otvoren za sve zainteresovane, a ulaz je besplatan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com