Društvo

Sajam kolekcionara u Domu vojske

Sajam kolekcionara održava se u subotu 12. novembra u restoranu niškog Doma vojske. Izložba će biti odtvorena od 8 do 13 sati a ulaz je slobodan.

Organizatori kažu da su svi susreti kolekcionara kako u Srbiji tako i van granica naše zemlje u osnovi isti a čine ih izlagači militarije (oružja, ordenja, oznaka…), numizmatike, filaterije, satova, stripova, gramofonskih ploča, razglednica, knjiga, predmeta od srebra i porcelana i drugih antikviteta. Ovakvi susreti ljubitelja kolekcionarstva uvek privuku veliki broj posetilaca.

Promo: Via Antica

Ovaj Sajam je drugi po redu u organizaciji Udruženja “Via Antica” i imaće međunarodni karakter, jer se očekuju posetioci iz brojnih balkanskih zemalja. Gosti iz inostranstva su jedva dočekali poziv za sajam jer ga nije bilo u prethodne tri godine.

Udruženje “Via Antica” je mlado udruženje a brojni događaji koje planiraju su tek pred njima, ono što ih vodi je želja za pormocijom istorijskog i kulturnog blaga Niša, Juga i Istoka Srbije.

Najvažniji ciljevi Udruženja “Via Antica” su upravo negovanje istorijskog nasleđa, razvijanje kulturne baštine i očuvanje kolekcionarskih i antikvarnih predmeta.

“Udruženje “Via Antica” je neprofitno, ono uz entuzijazam svojih članova i podršku MO, VS i Grada Niša utire put ka svojoj budućnosti. Svoju budućnost planiramo upravo na saradnji sa državnim institucijama grada Niša”, kaže potpredsednik udruženja Dušana Dolaševića.

Izložba će bti održana 12. novembra u restoranu “Doma Vojske Srbije” Niš u vremenu od 8 do 13 sati.
Ulaz je slobodan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com