Ekonomija

Sajam automobila u Nišu pod znakom pitanja. Drastično povećana cena zakupa Hale Čair za ovu manifestaciju

Održavanje tradicionalne manifestacije Sajam automobila u Nišu, koja je godinama privlačila najveći broj ljubitelja automobila u nišku halu Čair, ove godine je pod velikim znakom pitanja. Razlog za to je drastično poskupljenje zakupa hale.

Sajam automobila u Nišu, ove godine je trebalo da bude organizovan 12 put. Uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji, City Grupa ni prošle godine nije lišila ljubitelje četvorotočkaša užitka da razgledaju nove modele, tako što su jedini u Evropi organizovali virtuelni Sajam automobila na oficijalnom sajtu sajamautomobila.com.

Ugovori o iznajmljivanju prostora u Hali Čair 2019. i 2021.

U trenutku kada se svi borimo sa velikom pandemijom, kada se poslovanje svelo na minimum, a samim tim je i priliv novca veoma mali, cena zakupa hale od 1.080.000 dinara je veliki udar na organizatora, ali i na kompletnu auto industriju, koja bi ovog puta morala da izdvoji više novca da bi zakupila prostor i izložila svoje automobile.

Oliver Paunović, direktor i osnivač Sajma automobila u Nišu

“Prethodnih godina cena zakupa Hale Čair, za tri dana održavanja Sajma, bila je 480.000 dinara, ove godine 115 posto skuplja. To znači da bi i mi morali da podignemo cene zakupa prostora prema distributerima, što u vreme korone i njihovog slabog poslovanja, zaista nije moguće. Očekivali smo manju posećenost i manju zaradu, ali ipak nismo hteli da prekinemo tradiciju i Grad ostavimo bez Sajma”, rekao je direktor i osnivač Sajma Oliver Paunović.

Sajam automobila u Nišu je najveća sajamska manifestacija u ovom delu Srbije. Za tri dana Sajam poseti veliki broj ljudi iz čitavog regiona. Oni imaju jedinstvenu priliku da u svom gradu pogledaju najnovija dostignuća iz sveta auto industrije, ali i da pazare po sniženim cenama i uz druge pogodnosti, koje inače nemaju.

“O značaju Sajma za Grad Niš ne treba ni da govorimo. Ovakve manifestacije naš grad stavljaju rame uz rame sa velikim evropskim gradovima. Na žalost ova cena nije prihvatljiva, a neki predstavnici Grada to ne shvataju”, naglasio je Paunović i dodao da su organizatori Sajma tražili hitan sastanak sa gradonačelnicom Niša, nakon kojeg će i konačno odlučiti da li će Sajam biti održan.

Sajam automobila u Nišu, ove godine je trebalo da bude organizovan od 10. do 12. septembra. Svake godine je Grad bio “pokrovitelj” kroz nematerijalnu podršku. Ove godine, očigledno je ta podrška izostala. Izostaće i zarada od zakupa Hale Čair, hoteli neće imati zaradu od iznajmljenog smeštaja predstavnicima auto-industrije koji u naš grad provedu nekoliko dana, izostaće i zarada ustanovama kulture koje oni posete dok borave ovde, izostaće i zarada ugostiteljskim objektima u kojima probaju niške specijalitete.

Niški sajam automobila osim tradicije od 12 godina, ima tu privilegiju da je jedini u ovom delu Srbije. Gašenjem Sajma Nišlije, ali i posetioci čitavog južnog regiona, biće uskraćeni za velika dešavanja, a ukoliko žele da pogledaju svetske premijere automobila moraće put glavnog grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com