Sport

Šahovski klub „Nais“ ostvario svoj najveći uspeh – postao prvoligaš

Šah klub „NAIS-Niš“ postigao je najveći uspeh u 23. godine dugoj istoriji kluba pošto je osvojio plasman u Prvu ligu.

Niški klub postao je prvoligaš na završnom delu II Lige CS-grupa Istok,u hotelu „Ravni gaj“ kod Knića, proteklog vikenda.

Nikada duža liga u istoriji Šahovskog saveza Centralne Srbije, počela je 23.oktobra 2020. godine i prvi deo od pet kola, južne podgrupe završen je 25. oktobra. 2020. godine.

Šahovski klub „Nais“

Usled pandemije je završetak takmičenja nekoliko puta odlagan, da bi od 13. do 16.maja 2021. godine, poslednjih šest mečeva II Lige centralne Srbije grupa Istok, odigrano u „Ravnom gaju“.

Ekipa ŠKGN „NAIS“ je na drugi deo otišla oslabljena neigranjem Fide majstora Dragana Živića, usled višemesečne bolesti i Fide majstora Dragana Bakića.

Šahovski klub „Nais“

Klub „Kablovi“ iz Jagodine imali su tri meč boda prednosti, a ŠK „Progres“ jedan bod, potez po potez, ali meč po meč, Naisovci su ređali pobede i posle 10. kola (pretposlednjeg), izbili na čelo tabele, kolo pre kraja lige.

U dramatičnoj završnici niški šahisti izgubili su od kluba „Požarevac“, ali su u plej-ofu pobedili klub „Kablovi“ iz Jagodine i postali prvoligaši.

U ŠK „NAIS“ ističu da veliki uspeh nije došao preko noći: osvojili su Kup ŠS Centralne Srbije za 2017. i 2019. a 2018. bili su drugi na Kupu Srbije (Kup „Svetozara Gligorića“), a u 2019.godine osvojili su peto mestu u konkurenciji superligaša.

Plasman u Prvu ligu postigli su šahisti Stefan Mladenović koji je igrao na prvoj tabli, Marko Živković, Nemanja Živković, Mario Livaja, Dragan Živić, Dejan Kulak, Dejan Djordjević i Slobodan Lazarević.
Članovi ekipe bili su i Boban Stamenković, Dragan Šundrić i Miodrag Petković, koji iz različitih razloga nisu igrali, ali su dali pun doprinos tokom cele lige, u oba vikenda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com