Sačuvani tradicionalni obrisi vinarije PIK Oplenac

Sačuvani tradicionalni obrisi vinarije PIK Oplenac

12:41
770
0
Niške Vesti
PODELI
Pik Oplenac

Proteklih godina vinarija PIK Oplenac je modernizovana, ali su sačuvani njeni tradicionalni obrisi. Predano i vredno krčen je put ka uspehu, u želji da se ostavi trag u istoriji srpskog vinarstva. Brojna priznanja vinskih eksperata, pohvale poštovalaca i ljubitelja vina, zadovoljstvo i zadivljenost onih, koji su imali priliku da posete vinariju i uvere se u ozbiljnost njenog poslovanja, bili su njihova pokretačka snaga.

Protekli meseci bili su ispunjeni pregalaštvom u pripremanju berbe i nalaženju hrastovine. U danima koji mirišu na zrelo grožđe, predstavljaju nam nove članove njihove porodice, barikirana vina CONSTANTA MUSE, sorte Chardonnay, Sauvignon Blanc i Rose.

Pik Oplenac

Kažu da nema poezije bez patnje, ljubavi bez bola, niti vina bez truda. U nova vina nesumnjivo su uloženi veliki trud i ljubav, znanje i umeće enologa. Strpljivo je birano svako zrno grožđa, brižljivo kontrolisan proces sazrevanja vina, stvoren savršen sklad arome i ukusa. Specifičan sortni miris prožet diskretnim tonovima barika zagolicao je maštu onih koji su imali prilike da probaju ova dugo najavljivana vina. Intrigantno, zavodljivo, drugačije, inspirativno, pitko…utisci su vinskih hedonista nakon prvog ispijenog gutljaja.

Constanta Muse Chardonnay 2016

Slamasto žute boje sa zelenkastim odsjajem. Složenog sortnog mirisa, prožet diskretnim tonovima plemenitog barika i buternim notama koje upotpunjuju olfaktivne senzacije. Ukus je pun, glatke kremaste teksture, sa vibrantnim kiselinama koje vino čine živahnim i pitkim.

Pik Oplenac

Optimalna temperatura serviranja: 12-13 °C

Slaganje sa hranom: dimljeni-losos, pastramka, bakalar, školjke (dagnje), jela na bazi svetlog mesa, meki i polutvrdi sirevi, lignje, teletina.

Constanta Muse Sauvignon blanc 2017

Svetlo žute boje sa zelenom refleksijom. Miris je složen sa izraženom sortnošću u kome se spoznaju tonovi egzotičnog voća, ogrozda i zrelog grejpfruta. Znalački ukomponovani plemeniti tonovi barika čine miris provokativnim i inspirativnim. Ukus je pun, dobre ravnoteže, glatke teksture, topiv, prava eksplozija arome u ustima što ga čini dugim u završnici i postojanosti arome.

Optimalna temperatura serviranja: 12-13 °C

Slaganje sa hranom: Jela od bele ribe, razni omleti, paste sa plodovima mora, dimljenja jegulja, svetla mesa sa kremastim prelivima, rižoto sa plodovima mora.

Constanta Muse Rose 2017

Svetlije roze boje, sa zagasitim tonovima. Miris diskretno voćni prožet jasnim tonovima barika. Ukus je pun, snažan, čvrste strukture i dobre postojanosti arome.

Optimalna temperatura serviranja: 12-13 °C

Slaganje sa hranom: Jela sa nenaglašenom aromom na bazi ribe, piletine, kao i razne salate na bazi paradajza, jela na bazi lignji (punjene lignje, pohovane lignje, lignje na žaru), prasetina.

Pik Oplenac

U hladnim danima koji predstoje, ugrejte srce i dušu, nazdravite životu čašom dobrog vina iz novog asortimana vinarije PIK Oplenac.


Da li znate da Niške Vesti imaju novu Android i iOS aplikaciju?
Preuzmite Android aplikacuju ovde...
Preuzmite iOS aplikacuju ovde...


PODELI

POSTAVI KOMENTAR

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

Komentari čitalaca treba da budu u vezi sa temom vesti.
Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti, ili bilo kakav nezakonit sadrzaj, neće biti objavljeni.

Komentari koji sadrže promovisanje i linkove drugih sajtova, neće biti objavljeni.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Niških Vesti.

Komentari u kojima redakciji skrećete pažnju na eventualne propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima Niških Vesti i na tome vam se zahvaljujemo.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Niških Vesti se možete obratiti ovde: web {at} niskevesti {dot} rs

Unesete rezultat (zaštita od spama) *