Promo vesti

Sačuvani tradicionalni obrisi vinarije PIK Oplenac

Proteklih godina vinarija PIK Oplenac je modernizovana, ali su sačuvani njeni tradicionalni obrisi. Predano i vredno krčen je put ka uspehu, u želji da se ostavi trag u istoriji srpskog vinarstva. Brojna priznanja vinskih eksperata, pohvale poštovalaca i ljubitelja vina, zadovoljstvo i zadivljenost onih, koji su imali priliku da posete vinariju i uvere se u ozbiljnost njenog poslovanja, bili su njihova pokretačka snaga.

Protekli meseci bili su ispunjeni pregalaštvom u pripremanju berbe i nalaženju hrastovine. U danima koji mirišu na zrelo grožđe, predstavljaju nam nove članove njihove porodice, barikirana vina CONSTANTA MUSE, sorte Chardonnay, Sauvignon Blanc i Rose.

Pik Oplenac

Kažu da nema poezije bez patnje, ljubavi bez bola, niti vina bez truda. U nova vina nesumnjivo su uloženi veliki trud i ljubav, znanje i umeće enologa. Strpljivo je birano svako zrno grožđa, brižljivo kontrolisan proces sazrevanja vina, stvoren savršen sklad arome i ukusa. Specifičan sortni miris prožet diskretnim tonovima barika zagolicao je maštu onih koji su imali prilike da probaju ova dugo najavljivana vina. Intrigantno, zavodljivo, drugačije, inspirativno, pitko…utisci su vinskih hedonista nakon prvog ispijenog gutljaja.

Constanta Muse Chardonnay 2016

Slamasto žute boje sa zelenkastim odsjajem. Složenog sortnog mirisa, prožet diskretnim tonovima plemenitog barika i buternim notama koje upotpunjuju olfaktivne senzacije. Ukus je pun, glatke kremaste teksture, sa vibrantnim kiselinama koje vino čine živahnim i pitkim.

Pik Oplenac

Optimalna temperatura serviranja: 12-13 °C

Slaganje sa hranom: dimljeni-losos, pastramka, bakalar, školjke (dagnje), jela na bazi svetlog mesa, meki i polutvrdi sirevi, lignje, teletina.

Constanta Muse Sauvignon blanc 2017

Svetlo žute boje sa zelenom refleksijom. Miris je složen sa izraženom sortnošću u kome se spoznaju tonovi egzotičnog voća, ogrozda i zrelog grejpfruta. Znalački ukomponovani plemeniti tonovi barika čine miris provokativnim i inspirativnim. Ukus je pun, dobre ravnoteže, glatke teksture, topiv, prava eksplozija arome u ustima što ga čini dugim u završnici i postojanosti arome.

Optimalna temperatura serviranja: 12-13 °C

Slaganje sa hranom: Jela od bele ribe, razni omleti, paste sa plodovima mora, dimljenja jegulja, svetla mesa sa kremastim prelivima, rižoto sa plodovima mora.

Constanta Muse Rose 2017

Svetlije roze boje, sa zagasitim tonovima. Miris diskretno voćni prožet jasnim tonovima barika. Ukus je pun, snažan, čvrste strukture i dobre postojanosti arome.

Optimalna temperatura serviranja: 12-13 °C

Slaganje sa hranom: Jela sa nenaglašenom aromom na bazi ribe, piletine, kao i razne salate na bazi paradajza, jela na bazi lignji (punjene lignje, pohovane lignje, lignje na žaru), prasetina.

Pik Oplenac

U hladnim danima koji predstoje, ugrejte srce i dušu, nazdravite životu čašom dobrog vina iz novog asortimana vinarije PIK Oplenac.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com