Kultura

Sabrana dela grupe Kerber na licitaciji LFN

Specijalna kolekcija kompakt diskova sa potpisima članova legendarne rok grupe Kerber, našla se na novoj licitaciji koju organizuje Lokalna fondacija Niš.

Reč je o sedam kompakt diskova, u izdanju PGP RTS-a sa hitovima koji su obeležili 40 godina trajanja niških rokera.

Kerber je jedna od najznačajnijih rok grupa na prostorima bivše Jugoslavije. Od osnivanja 1981. godine i pobede na rok festivalu “Omladina” u Subotici 1983. godine, ostala je prepoznatljiva kao jedan od simbola Niša i ostaće zapisana kao važan deo istorije grada.

Foto: LFN

Poziv za licitaciju upućen je svim ljubiteljima Kerbera, rokenrola i ljudima koji žele da pomognu razvoju Niša. Sredstva prikupljena na licitacijama biće uložena u lokalnu zajednicu, tako što ćemo podržati najbolje inicijative iz oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja grada. Licitacija se odvija isključivo u komentarima ove objave na našem Facebook profilu i otvorena je do 29. januara u 12 sati. Početna cena je 5.000 dinara”, kažu u LFN.

Lokalna fondacija Niš u prethodnom periodu uspešno je realizovala tri licitacije.

Na poslednjoj su u ponudi bile slike Ivana i Aleksandra Blatnika za koje je najbolju ponudu u iznosu od 35.000 dinara dao Ivan Cvetković iz Niša. Slike su uručene njegovoj majci Nadi.

Foto: LFN

Prethodno je potpisani dres doskorašnjeg fudbalera Radničkog iz Niša Saše Cakija Stojanovića prodat za 12.000 dinara, a knjiga „Konstantin veliki – legenda i stvarnost“, iz lične kolekcije pisca Dejana Stojiljkovića, za 17.000 dinara.

Foto: LFN

Osnovna ideja licitacija koje realizuje Lokalna fondacija Niš je da spoji ljude koji imaju ideje sa društveno odgovornim kompanijama i ljudima koji imaju sredstva, vreme i znanje, da te ideje sprovedu u delo. Кupovinom nekog predmeta na licitaciji građani postaju donatori, a sav novac prikupljen na taj način, kao i kroz druge aktivnosti i donacije pojedinaca i društveno-odgovornih kompanija usmeren je u fond kroz koji će biti podržane najbolje inicijative građana u Nišu.

Foto: LFN

Informacije o svim donacijama i budućim realizovanim aktivnostima biće dostupne na sajtu Lokalne fodndacije Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com